PÁLYÁZATI KIÍRÁS

ÜRES ERZSÉBETVÁROSI ÜZLETHELYISÉGEK
TULAJDONOSAINAK
A NYITVA! ERZSÉBETVÁROS
KIADÓ ÜZLETEK FESZTIVÁLJA
CÍMŰ ESEMÉNYEN VALÓ RÉSZVÉTELHEZ

KATEGÓRIA: Tulajdonos
IDŐPONT: 2021. október 1-31.
HELYSZÍN: Budapest, VII. kerület
SZERVEZŐ: KÉK - Kortárs Építészeti Központ Alapítvány
HONLAP: https://nyitvafesztival.hu/

A NYITVA! FESZTIVÁL
A szervező KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2014-ben azzal a céllal rendezte meg az első Nyitva! Fesztivált, hogy a Budapesten tömegével üresen álló földszinti üzlethelyiségek problémájára innovatív választ adjon.
A fesztivál több mint egy kulturális esemény: az ingatlanközvetítés kooperatív formája. A fesztivál egy hónapjára üres, kiadó budapesti üzlethelyiségekbe költöznek be szakmai zsűri által válogatott helykereső kezdeményezések, vállalkozások és teszik próbára ötleteiket. A Nyitva! Fesztivál keretében tulajdonosok és beköltözők csökkentett kockázatok mellett működhetnek együtt, hogy azt követően megalapozott döntést hozhassanak a folytatásról.
A jelentkező helykereső projektek legjobbjait szakmai zsűri választja ki, ezt követően a tulajdonosok a helyiség-megtekintések és nyilvános előadás formájában ismerik meg a projektgazdákat. A végleges döntést a tulajdonosok hozzák meg arról, kit támogatnak az egy hónapos bérletidíj-mentes használattal.
A szervezők segítik az ideális tulajdonos-helykereső partnerségek megszületését, biztosítják a megfelelő szerződéses és garanciális keretek létrejöttét és szakmai felkészítést nyújtanak a helykereső projekteknek a sikeres megvalósítás érdekében.

A RÉSZVÉTEL ELŐNYEI
A fesztiválra jelentkező üres budapesti üzletek tulajdonosai a projekt keretében lehetséges jövőbeli bérlőket ismerhetnek meg, üzletük az egy hónap alatt nyitva tart majd és kiadásának esélyei mérhetően nőnek.
- Az üzlethelyiség egy hónapig nyitvatartási időben látogatható, használat közben is megtekinthető, a tulajdonos ott hagyhatja elérhetőségét az érdeklődők számára
- A helyiség takarításon és csinosításon esik át, így jóval vonzóbb lesz
- A beköltöző projekt maga is potenciálisan hosszú távú bérlő
- A beköltöző projektek válogatott kezdeményezések, amelyekkel kapcsolatban a szervező extra garanciát biztosít
- A fesztivál idejére a rezsiköltségek terhét a beköltöző projekt veszi át
- A helyiségek és a tulajdonosok a fesztivál kommunikációján keresztül jelentős médiajelenléthez jutnak
- Budapest egyik legnyitottabb közösségi eseményének részévé válhatnak

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
A tulajdonosok a fesztiválra egy vagy több üres ingatlannal jelentkezhetnek a pályázati kiírásban megadott módon és határidővel.
A keresett ingatlanok paraméterei:
- Budapest VII. kerületében található
- Üres üzlethelyiség, illetve épület vagy épületrész (utcakapcsolattal)
- Tulajdonosa bérlőt keres, akinek indulását egy hónapos ingyenes használattal támogatná (bérletidíj-mentes, ld. további fontos tudnivalók)
- Tulajdonosa szeretné ingatlanja láthatóságát növelni
- Földszinti / félemeleti / alagsori / pince
- Utcáról nyíló / Udvari
- Alapinfrastruktúra: áramvételi lehetőség, zárhatóság
- Előny: vizesblokk, nagy kirakat
- Kizáró okok: életveszélyes állapot, áram hiánya, zárhatóság hiánya

TOVÁBBI FONTOS TUDNIVALÓK
- A kapcsolatfelvételt követően a szervezők helyszínbejárás során meggyőződnek a helyiség állapotáról.
- A tulajdonos maga dönt arról, hogy melyik helykereső projektet támogatja az egy hónapos bérletidíj-mentes használattal.
- A Nyitva! fesztiválon való részvétel az ingatlan tulajdonosát többletköltséggel nem terheli, az ingatlant szerződéses alapon használó szervezetek megtérítik a rezsinövekményt, és a helyiséget az átadáskori állapotban szolgáltatják vissza.
- A beköltöző projekt vállalja a helyiség kitakarítását, esetleg kifestését. Minden esetleges értéknövelő felújítás egyedi tárgyalási alapot képez.
- A szervező Kortárs Építészeti Központ Alapítvány (KÉK) gondoskodik a megfelelő szerződéses keretek megteremtéséről és az esetleges károkozás megtérítéséért.
- Nem elvárás, hogy az ingatlan központi helyen legyen, nagy kirakattal, vizesblokkal felszerelt helyiség legyen, de a legtöbb projektnek ezek fontos szempontok, így érdemes felkészülni, hogy ezek hiánya mellett a helyiség kisebb érdeklődésre tart majd számot.
- A szervezők törekednek arra, hogy a legjobb bérlő-tulajdonos együttállások jöhessenek létre és, hogy a nehezen kiadható üzletek is gazdára találjanak.

JELENTKEZÉS
A tulajdonosok jelentkezését folyamatosan várjuk augusztus 22-ig.
A jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével történik:
Nyitva! x Erzsébetváros - Tulajdonosi jelentkezési lap
A jelentkezést követően felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Amennyiben több ingatlannal venne részt a fesztiválon, kérjük, minden ingatlanra vonatkozóan új jelentkezési űrlapot töltsön ki.

Forrás, bővebben: pafi.hu