Pályázatok
Pályázat
Segítő kutya kiképzéssel foglalkozó szervezetek támogatása


339

Határidő: 2019. május 03.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet Segítő kutya kiképzéssel foglalkozó szervezetek támogatása 2019 (kód: SKK2019) címmel

A pályázat célja, célcsoportja

A pályázat célja a fogyatékos személyek segítő kutyához juttatásának, terápiás kutyák alkalmazásának támogatásával a fogyatékos személyek életminőségének javítása, társadalmi integrációjának és önállóságának elősegítése, biztosítása.

A pályázat közvetlen célcsoportját a segítő kutyák kiképzésével és alkalmazásával foglalkozó szervezetek, közvetett célcsoportját a segítő kutyát igénybe vevő személyek alkotják.

Támogatható programok, a támogatás mértéke

A pályázat két komponensből áll a következő tevékenységtípusok szerint:

A) Segítő kutya kiképzése

B) Terápiás kutya alkalmazása

A) Segítő kutya kiképzése

Pályázni lehet vakvezető, mozgáskorlátozott személyt segítő, hangot jelző, rohamjelző, személyi segítő kutya kiképzéséhez, vizsgáztatásához és a fogyatékos személyhez történő eljuttatásához kapcsolódó projektek megvalósítására,

illetve

a terápiás kutya kiképzés költségeinek fedezésére más típusú segítő (vakvezető, mozgáskorlátozott személyt segítő, hangot jelző, rohamjelző, személyi segítő) kutya kiképzésével párhuzamosan a teljes igényelt támogatási összeg maximum 25%-áig. Kizárólag terápiás kutya kiképzésére nem lehet támogatást igényelni!

A támogatás feltétele, hogy a megvalósítás során a segítő kutya eljusson egy dokumentált szakaszvizsgáig vagy egy újabb mérföldkőig, amelyet a Pályázó valamilyen dokumentummal alá tud támasztani (szerződés, tanúsítvány stb.).

Pályázni lehet továbbá a közszolgáltatók képzésének költségeire, de kizárólag közszolgáltatói képzésre nem lehet támogatást igényelni.

B) Terápiás kutya alkalmazása

Pályázni lehet terápiás kutya alkalmazására állatasszisztált terápia (AAT) formában,

illetve

a terápiás kutya kiképzés költségeinek fedezésére terápiás kutya alkalmazásával (AAT) párhuzamosan a teljes igényelt támogatási összeg maximum 25%-áig. Kizárólag terápiás kutya kiképzésére nem lehet támogatást igényelni!

A pályázatban a terápiás kutya alkalmazásának célcsoportjai kizárólag fogyatékos személyek lehetnek. A terápiás kutya/kutyák alkalmazásának minimum heti 3 alkalommal kell megvalósulnia. Egy terápiás kutya több terápiás csoportban/terápiás foglalkozásban is részt vehet, illetve a pályázó szervezet több terápiás kutyát is alkalmazhat, hogy a terápiás kutyák alkalmazása heti minimum 3 alkalommal megvalósuljon. B) komponens esetén kiemelt szerepe van az előzetes terápiás program kidolgozásának és a szervezetben alkalmazott terápiás protokoll és terápiás folyamat bemutatásának. Nyertes pályázat esetén a Pályázónak a Támogatási Szerződés megkötését követő 30 napon belül kell majd benyújtani a terápiát vezető szakember és a terápiás felvezető által közösen elkészített részletes, csoportonkénti és/vagy egyéni fejlesztési terveket a pályázatban szereplő célcsoportok bemutatásával. Nyertes pályázat esetén a terápiás folyamat során megvalósuló tevékenységeket folyamatosan vezetni kell, és a megvalósítási időszak végén a szakmai beszámoló részeként be kell nyújtani.

Pályázni lehet továbbá a közszolgáltatók képzésének költségeire, de kizárólag közszolgáltatói képzésre nem lehet támogatást igényelni.

forrás, bővebben: fszk.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Transznacionális együttműködések” című (EFOP-5.2.2-17 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Digitális környezet a köznevelésért” című (VEKOP-7.3.3-17 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1, ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés” elnevezésű (EFOP-2.2.5-17 kódszámú) felhívás.
Címkék