Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

SozialMarie 2017

JAN
24

Határidő: 2017. január 24.

A SozialMarie 2005 óta minden évben 15 kiváló társadalmi innovációt tüntet ki. A SozialMarie immár nemcsak Ausztriában, Magyarországon és Csehországban van otthon, hanem Szlovákiában, Szlovéniában, Németországban, Lengyelországban és Horvátországban is jól ismert.

Idén tizenharmadik alkalommal tesszük közzé a SozialMarie díj felhívását: olyan kitüntetésre érdemes projekteket keresünk, melyek az egész társadalmat érintő problémákra keresnek és valósítanak meg társadalmi innovatív megoldásokat.

Mi is a SozialMarie?

A SozialMarie a legrégebbi európai társadalmi innovációs díj, amely 2005 óta minden évben 15 kitűnő projektet díjaz. Az összesen 54.000 euro értékű pénzbeli elismerés mellett a SozialMarie mindenekelőtt nyilvánosságot biztosít olyan projekteknek, amelyek új megközelítésmódokkal innovatív válaszokat adnak társadalmi kihívásokra. A SozialMarie díj időközben nemcsak Ausztriában, Magyarországon és Csehországban lelt otthonra, hanem immár Szlovákiában, Szlovéniában, Németországban, Lengyelországban és Horvátországban is jól ismert.

Kinek szól a pályázat?

A pályázat aktuális társadalmi kérdésekkel foglalkozó projektgazdáknak szól. A részvételi lehetőség nyitott a magánszektorból, a civil szektorból (civil társadalmi kezdeményezések, NGO-k, nonprofit szervezetek, egyesületek) és a közigazgatásból érkező projektek számára is.

A legfontosabb információk:

Pályázati határidők:                      2016. november 7 – 2017. január 24.
Pályázat benyújtása online:         www.sozialmarie.org
Díjátadó:                                        2017. május 1., ORF RadioKulturhaus, Bécs

A pályázatot kizárólag online lehet benyújtani. A www.sozialmarie.org oldalon megtalálható a kiírás és a pályázati adatlap mellett a részvétellel és a bírálati feltételekkel kapcsolatos minden lényeges információ.

Az idei évtől minden pályázatot angol nyelven is be kell majd adni, a nemzetközi tudás- és tapasztalatcsere megkönnyítésének érdekében. Érdemes megtekinteni a benyújtott pályázatokat gyűjtő folyamatosan növekvő adatbázisunkat a honlapunkon: www.sozialmarie.org.

Reméljük, a SozialMarie pályázat felkeltette kíváncsiságát! Örömmel vennénk, ha a kiírást érdeklődő ismerőseinek is továbbítaná.

Kérdések esetén bármikor szívesen állok rendelkezésre.

Üdvözlettel:

Tornóczi Zsófia 
ungarische Koordination SozialMarie ///
SozialMarie magyarországi koordinátor

Unruhe Privatstiftung
Mittersteig 13/6 1040 Wien
Österreich
T: +36703238829
zsofia.tornoczi@sozialmarie.org
www.facebook.com/SozialMarie.hu
www.sozialmarie.org


Címkék
pályázat, pályázatírás, szociális