A Fővárosi Önkormányzat 2022-ben megalapította “Az Év Fővárosi Civil Szervezete” címet, melynek célja, hogy elismerésben részesítsük azt a civil szervezetet, amely a város életének, fejlesztésének aktív résztvevője, és kiemelkedő teljesítményével vagy újszerű tevékenységeivel hozzájárul a főváros élhetőségéhez. A címet évente adományozzuk, elnyerésével 1 millió forint pénzjutalom és a Városháza szimbolikus kulcsának átadása jár, valamint a díjazott szervezet egy éven keresztül (első alkalommal 2023. február 1. és 2024. február 1. között) használhatja saját kommunikációjában és médiamegjelenéseiben “Az Év Fővárosi Civil Szervezete” címet.

A címre pályázati úton lehetett jelentkezni: bármely budapesti székhelyű, és legalább egy éve aktív tevékenységet végző civil szervezet beadhatott pályázatot 2022. szeptember 19. és október 16. között. A beérkezett és érvényes pályázatokat az elbírálás első fordulójában a Budapesti Civil Adatbázisban regisztrált szervezetek rangsorolhatták. A Budapesti Civil Adatbázis véleményét figyelembe véve az összes beérkezett pályázat közül Karácsony Gergely főpolgármester választotta ki a legjobb 10-et, ezeket a mai nappal, azaz december elsejével online szavazásra bocsátjuk.

szavazáson részt vehet minden budapesti illetőségű (budapesti lakóhellyel vagy munkahellyel rendelkező, vagy budapesti oktatási intézményben tanuló) 14. életévét betöltött személy. Minden szavazó egy szervezetre adhat le szavazatot.

A következő szervezetekre lehet december 1-31. között szavazni:

Csodavár Alapítvány

Egyesület az Inklúzióért

Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

Járókelő Közhasznú Egyesület

Magyar Kerékpárosklub

Motiváció Alapítvány

Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete

Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány

Utcajogász Egyesület

 

Szavazat leadása itt: civil.budapest.hu/civildij

“Az Év Fővárosi Civil Szervezetéről”, adjon le Ön is szavazatot a véleménye szerint legjobb pályázatot beadó civil szervezetre!