Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Ugródeszka Program – 2018

FEB
18

Határidő: 2018. február 18.

Társadalmi vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élő közösségeket támogató szervezetek számára

Örömmel tudatjuk, hogy a Badur Alapítvány és szakmai partnere, a NESsT immár harmadik alkalommal meghirdeti Társadalmi vállalkozásfejlesztő programját azzal a céllal, hogy halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegény közösségek életminőségét hosszú távon javítsa fenntartható társadalmi vállalkozások támogatásán keresztül.
A programra olyan non-profit szervezetek vagy informális csapatok jelentkezését várjuk, akik mélyszegénységben élő közösségeket segítenek, kiforrott vállalkozási ötletük van és azt szeretnék beindítani, vagy egy már működő társadalmi vállalkozást megszilárdítani és növekedési pályára állítani1. Olyan jelentkezőket várunk, akik elkötelezik magukat egy komplett üzleti terv elkészítésére és vállalkozási készségeik fejlesztésére.

A program első, üzletviteli képzést nyújtó szakaszában legfeljebb 5 sikeresen pályázó szervezet vehet részt, melyek a jelen pályázati felhívásban szereplő kritériumoknak megfelelnek, pályázatukat 2018.02.18-ig elektronikusan benyújtják, és kiválasztási folyamat végén felvételt nyernek.

A komplex üzletviteli képzés eredményeként a szervezetek egy részletes és alátámasztott üzleti tervvel rendelkeznek majd, amit prezentálnak. A legígéretesebb vállalkozások ötletük beindításához vagy vállalkozásuk fejlesztéséhez pénzügyi forráshoz juthatnak, amelynek odaítéléséről a Badur Alapítvány és NESsT szakmai értékelő bizottsága dönt. A tervezett keretösszeg 10.000.000 Ft, mellyel legfeljebb két vállalkozást díjaz majd a zsűri.

A pénzügyi támogatáson túl, a díjazott szervezetek további szakmai támogatásban is részesülhetnek 2018-2019 folyamán, amely többek között magába foglalhat mentorálást, konzultációs lehetőséget, hozzáférést üzleti kapcsolatrendszerhez. A további szakmai támogatás megítéléséről, tartalmáról, időtartamáról a Badur Alapítvány kuratóriuma dönt, a nyertes szervezettel és a NESsT szakértőivel való egyeztetést követően.

Megvalósító szervezet:Badur Alapítvány halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegény közösségek életminőségét hivatott javítani programok támogatásával, fejlesztésével, esetenként kezdeményezésével. A londoni székhelyű alapítvány az Egyesült Királyságban, Laoszban és Magyarországon van jelen és működik együtt helyi vagy regionális civil szervezetekkel. Magyarországon a Badur Alapítvány fenntartható társadalmi vállalkozások inkubálásán keresztül munkahelyteremtésre és a mélyszegény közösségek életminőségének javítására fókuszál, e mellett az oktatáson belüli esélyegyenlőség növelését, illetve az energiaszegénység elleni küzdelmet támogatja.

Szakmai partner:NESsT a feltörekvő piacgazdaságok legégetőbb társadalmi problémaira nyújt megoldást fenntartható társadalmi vállalkozások támogatása és fejlesztése révén. A szervezet 2001 óta támogat társadalmi vállalkozásokat Magyarországon. A NESsT célja, hogy a szervezetek megalapozottan kialakított vállalkozási tevékenységük révén növelni tudják mind pénzügyi fenntarthatóságukat, mind társadalmi hatásukat. Jelenleg Magyarországon 5 szervezet tartozik a NESsT portfólióba, és részesül pénzügyi és készségfejlesztési támogatásban.

Pályázati kiírás

Jelentkezési adatlap


Címkék
pályázat, társadalmi vállalkozás, pályázatírás, szociális