Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Az év ökoturisztikai létesítménye 2011

JÚL
29

Határidő: 2011. július 29.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Turisztikai Főosztálya – együttműködésben a Magyar Turizmus Zrt.-vel (MT Zrt.) – pályázatot ír ki „Az év ökoturisztikai létesítménye 2011” cím elnyerésére.

A pályázat célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények, illetve működtetőik – köztük az állami erdészetek – megmérettessenek kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján. A legjobb minősítést elnyerő helyszínek a pályázatot kiíró szervezetek vezetőjének elismerésében részesülnek. A címet elnyert létesítményeket a pályázat lebonyolításában közreműködő szervezetek kommunikációs tevékenységük során kiemelten kezelik.

A tavalyi kiíráshoz hasonlóan idén is két kategóriában (látogatóközpont és tanösvény) lehet pályázni. Egy szervezet (fenntartó, üzemeltető) kategóriánként egy létesítménnyel pályázhat.

A pályázati kiírás és az adatlap letölthető a www.termeszetvedelem.hu/okoturizmus weboldalról. Itt egyébként - tájékoztató jelleggel - megtalálhatók az értékelőlapok is.
A pályázatok beadási határideje 2011. július 30.

2010-ben látogatóközpont kategóriában az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltett kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont, tanösvény kategóriában az Ipolyerdő Zrt. Váci Erdészete által fenntartott váci Katalinpusztai (Gyadai) tanösvény nyerte el a címet.

forrás: Greenfo


Címkék
környezet, kormányzati szervek, informatika