Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Civilek a civilekért! 2013

FEB
10

Határidő: 2013. február 10.

Az alapítványok 2012 as évre vonatkozó 1% os támogatás gyűjtése érdekében az EMSZ (Egészségügyi Média Szövetség) újabb pályázatot írt ki.

Az Érthetően az Egészségért Alapítvány közreműködve az Egészségügyi Média Szövetséggel pályázatot hirdet civil szervezetek 2012. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz kapcsolódó helyi vagy országos szintű kampányok támogatására

A pályázat rövid leírása:
A pályázat során a sikeresen pályázó civil szervezetek 1%-os kampányához 70%-os támogatást nyújt az „Érthetően az Egészségért Alapítvány” és az Egészségügyi Média Szövetség.

A kiíró szervezet rövid bemutatása:
„Érthetően az egészségért, az orvosok és egészségügyi szakdolgozók jövőjéért” Alapítvány 2009-ben azzal a céllal alakult, hogy az egészségügyben tapasztalható információs hiányosságokat felismerve javítson az orvosok és a betegek közötti kommunikáción, valamint bővítse ismereteiket. Független egészségügyi non-profit szervezetként az alapítvány küldetése:

  1. A prevenció mint egészség-megőrzési életforma tudatosítása a társadalom legszélesebb köreiben.
  2. A társadalmat érintő kérdések esetében a problémákra adható megoldások megismertetése.
  3. A fenntartható kommunikáció megteremtése a lakosság és a civil szervezetek között.
  4. Az orvosok munkáját és a laikusok megértését segítő üzenetek terjesztése, rendszeres tájékoztatás.

Az alapítvány küldetését figyelembe véve döntött arról a kuratórium, hogy közreműködve az Egészségügyi Média Szövetséggel pályázatot hirdet társadalmi szervezetek számára, amelynek segítségével a civil szervezetek egészségügyi intézmények várótermeiben (orvosi rendelőkben, szakrendelőkben, kórházakban) hívják fel a figyelmet tevékenységükre valamint kampányt folytathatnak a társadalmi szervezeteknek felajánlható SZJA 1% gyűjtésére..

A pályázat célja:
Jelen pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek számára személyi jövedelemadó felajánlásokat elősegítő alábbi tevékenységek támogatása:
A 2012. évi személyi jövedelemadó-bevalláshoz és 1% felajánláshoz kapcsolódó országos szintű kampányok lebonyolítása, amelyek:

  • Ösztönzik a felajánlókat, hogy a pályázaton nyert civil szervezet részére ajánlják fel 1%-aikat,
  • Lehetőséget biztosítanak civil szervezetek számára, hogy alternatív módon, egészségügyi intézmények hiteles környezetében kampányolhassanak.

Pályázati feltételek:

  • Pályázhat minden társadalmi szervezet, amely jogosult 1%-os felajánlások fogadására és a jelen pályázati kiírás pályázatát nem zárja ki.
  • A pályázati űrlap hiánytalan kitöltése.

A rendelkezésre álló forrás mértéke: 15.000.000 Ft+áfa
A pályázati támogatás minimuma: nincs meghatározva
A pályázati támogatás maximuma: 1.500.000 Ft+áfa
A pályázati támogatás mértéke: 70%

További részletek a csatolmányokban


Csatolmány: adatlap_2013.doc
Címkék
egészségügy, pályázatírás, 1%