Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések

JAN
15

Határidő: 2013. január 15.

Kódszám: ÉAOP-5.1.1/D-12

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az Észak-alföldi régiót érintően a „Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések” című, ÉAOP-5.1.1/D-12 kódszámú felhívás dokumentációja.

Alapvető cél

A konstrukció célja, hogy integrált, szinergikus hatásokat felmutató akcióterületi beavatkozások révén újuljanak meg a városok központi és alközponti területei, mely során komplex városrehabilitációs eszközök alkalmazásával újul meg a fizikai infrastruktúra, valósul meg funkcióbővítés vagy funkcióerősítés az akcióterület jellegétől függően és a fizikai infrastruktúrához kötődő tartalmi fejlesztés is történik. A cél egyúttal azt is jelenti, hogy mind a helyi és vonzáskörzetben élő lakosság, mind pedig a befektetők, turisták számára vonzó, szolgáltató városközpontok alakulnak ki, amelyek megfelelő szintű gazdasági, kulturális, közösségi, turisztikai stb. szolgáltatásokat képesek biztosítani úgy, hogy hozzájárulnak a munkahelyek bővüléséhez, ösztönzik a magántőke bevonását a fejlesztésékbe, elősegítik kiemelten a gazdasági és közösségi funkciók megerősödését.

A konstrukció további célja új alközponti területek funkcióbővítéssel járó kialakítása, illetve központi, alközponti területekhez kapcsolódóan barnamezős területek funkcióváltással történő megújítása.

A konstrukció célja, hogy integrált stratégiai alapokon, a lakosság és a helyi társadalmi, gazdasági szervezetek bevonásával, valós partnerségi alapokon nyugvó városrehabilitáció valósuljon meg. A városrehabilitációs beavatkozások figyelembe veszik a térbeli egymásra hatásokat, a fenntartható területhasználati elveket, az esztétikus, környezetbe illeszkedő és minőségi műszaki megoldásokat az ingatlanok fejlesztése során. Kiemelt tekintettel vannak a használaton kívüli, felhagyott, vagy a fejlesztés keretében funkcióját vesztő épületek, építmények hasznosítására. A városrehabilitáció során a városi élhetőséget erősítő közlekedési és környezeti fejlesztéseket, megoldásokat előnyben részesítik.

A pályázatok benyújtására 2012. október 15. és 2013. január 15. között van lehetőség. A pályázatok benyújtásához kitöltő program készül, amelynek elérhetőségéről közleményben adunk tájékoztatást.

forrás, bővebben: NFÜ


Címkék
vállalatok, területfejlesztés, pályázatírás