Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Gyermekbiztonsági prevenciós programok

JÚN
09

Határidő: 2011. június 09.

Az Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország kiemelt célja 2010-től: egészséges és biztonságos környezetet teremteni a gyermekek és fiatalok számára egész Magyarországon.

Olyan közhasznú és kiemelten közhasznú szervezetek számára, amelyek a gyermekek számára prevenciós, megelőző programokat szerveznek azzal a céllal, hogy az otthonokban, gyermekintézményekben bekövetkező véletlen balesetek számát csökkentsék. A pályázati programok minőségi szolgáltatást nyújtanak innovatív módon, kiemelt figyelmet fordítva a hátrányos helyzetű területekre.

A program célja:
A United Way Magyarország stratégiai célja egészséges és biztonságos környezetet létrehozni Magyarországon a gyermekek és fiatalok számára. A stratégiai cél elérése érdekében a United Way Magyarország a pályázat során olyan az elkerülhető gyermekbalesetek megelőzésére szolgáló programokat támogat, melynek megtervezett, szükségleten alapuló prevenciós tevékenységet fejtenek ki az egészségvédelem, egészségmegőrzés, oktatás, gyermekvédelem területén. A programok által nyújtott szolgáltatások civil kezdeményezésen alapuló proaktív, helyi szinten nyújtott szolgáltatások. A programok célja a véletlen balesetek megelőzése gyermekkorban az elsődleges prevenció eszközeivel.

A támogatott program tevékenységi köre:
A pályázati program olyan közhasznú és kiemelten közhasznú szervezetekre terjed ki, melyek alaptevékenységébe az alapító okirat szerint beletartozik az egészségmegőrzés, - védelem, prevenció, oktatás, gyermekvédelem, illetve olyan szervezetek, amelyek új típusú, a gyermekbalesetek megelőzésére irányuló szolgáltatást nyújtanak, illetve kívánnak nyújtani.
A tevékenységi kör elsődleges prevenciós tevékenységet kell, hogy lefedjen.

A prevenciós tevékenység a következő területekre terjed ki:
intézményes rendszeren belüli illetve azon kívüli tevékenység az

  • egészségvédelem
  • egészségmegőrzés
  • egészségfejlesztés
  • egészségnevelés
  • gyermek- és ifjúságvédelem
  • oktatás

A pályázat támogatja mindazon tevékenységeket, melyek civil kezdeményezés alapján proaktív szolgáltatást biztosítanak az elkerülhető gyermekbalesetek számának csökkentésére.
A projektek lefedettsége kiterjedhet: helyi, kistérségi, regionális vagy országos szintre.


Csatolmány: UWH-Palyazati-felhivas-final.pdf
Címkék
Egyéb, Egyéb, operatív programok, egészségügy