Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Közhasznú számítógépek 3

NOV
11

Határidő: 2011. november 11.


Pályázati felhívás!

Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

„Közhasznú számítógépek 3” címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak, tehát a non-profit szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével, illetve segíteni a meglévő, elavult gépek korszerűbbre váltását.

Továbbá a WIFI (vezeték nélküli hálózat) csomag választásával lehetővé tehetik a HOTSPOT-ként való működést, mely Internet-hozzáférési lehetőséget teremt a mobil eszközökkel – notebook, netbook, PDA, arra alkalmas mobiltelefon – rendelkezők számára. (A WIFI csomagot valamely számítógépes szolgáltatási csomag mellé lehet választani és internetmegosztásra csak meglévő Internet-kapcsolat esetén alkalmas.)

Pályázati keret: Az itt közölt tartalommal és árszínvonalon mindössze 300 db számítógépet magába foglaló számítógépes szolgáltatáscsomag áll rendelkezésre, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

Pályázati regisztrációs díj: a pályázat benyújtása díjmentes, NINCS pályázati regisztrációs díj.

A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a részletes pályázati kiírás táblázatos részeiben olvashatóak.

A pályázati csomag felhasználása: Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybevevők használatára is beállíthatóak (például teleházban, oktatási célra, stb.)

A pályázók köre:
1.Civil és/vagy jótékonysági szervezetek (pl: alapítványok, egyesületek, sportkörök, közhasznú kft-k, stb.), vagy
2.az 1. pontban írt szervezetek által fenntartott intézmények (a fenti szervezetek által fenntartott bármely intézmény)

A pályázat során kiemelten – de nem kizárólagosan – támogatottak a közoktatási intézményeket segítő és/vagy azokkal együttműködő szervezetek.

A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:

Márkás Pentium 4 kategóriájú számítógépek jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 4 illetve 8 gépes csomagokra, valamint egygépes szolgáltatáscsomagra (tehát egyetlen gépet tartalmazó csomagra is) lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is.

A felújítási szolgáltatás magában foglalja a gépek átvizsgálását, egységesítését, külső-belső takarítását, a fődarabok tesztelését is. Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés).

Valamennyi csomagunkban lévő számítógéphez hasonló szoftvercsomag tartozik: az operációs rendszer jogtiszta Microsoft Windows XP Professional operációs rendszer (előtelepítve, beállítva, de igényelhető Windows7 Professional rendszerrel is) Egy Microsoft Windows Professional sorozatú operációs rendszer-szoftver értéke önmagában is 40.000. Ft körüli. Továbbá a Libre Office magyar nyelvű, Microsoft Office kompatibilis irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő funkción túl rendelkezik egyebek közt bemutató készítő funkciókkal is.

További csomagok és kiegészítő lehetőségek a részletes pályázati kiírás-ban olvashatóak

Részletes pályázati kiírás: Részletes információk és a pályázat benyújtásának lehetőségei megtalálhatóak a www.oip.hu oldalon. (A részletes pályázati kiírás internet hiányában lekérhető telefaxon, vagy postai úton is!)

Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei, stb.) a 70 / 310-2981-es mobil számon a hét minden napján 8 órától 18 óráig fordulhat kollegáinkhoz.

Benyújtási határidő: A pályázatok beadása 2011. november 11-ig folyamatos. A bírálat két részben történik. Az első bírálaton a 2011. október 19. szerda 18:00 óráig az elektronikus rendszerbe hiánytalanul bekerült pályázatok vesznek részt. A második bírálaton a 2011. november 11-én éjfélig az elektronikus pályázati rendszerbe hiánytalanul feltöltött pályázatok vehetnek részt.

A pályázat benyújtásának végső határideje 2011. november 11. (első bírálati szakasz 2011. október 19-ig!)

A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követően 5 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve az átadás-átvétel feltételeiről szóló visszaigazolást követő 45 napon belül megkapják (az egy darab különálló gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés-beüzemelés nélkül).

A kiszállítások kezdete: A konkrét egyeztetések a nyertes pályázókkal a bírálatot követő napokban megkezdődnek, és várhatóan 2011. október 24-tól a gépek kiszállítása is megkezdődik.

Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál elsősorban azt veszik figyelembe, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára válik hasznossá, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre. Természetesen hagyományos irodai feladatok elvégzésére is be lehet nyújtani a pályázatot, hiszen legutóbbi pályázatunkon is szinte minden pályázónak tudtunk segíteni.

További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-70 / 310 29 81


Címkék
vállalatok, informatika, informatika, pályázatírás