Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Pályázók köre

A pályázat aktuális társadalmi kérdésekkel foglalkozó projektgazdáknak szól. Olyan projektek jelentkezését várjuk, amelyek a gyakorlatban már bizonyítottak, és van jövőjük is – vagyis amelyek a pályázat benyújtásakor már értékelhető eredményeket hoztak, és lesz folytatásuk is. A részvételi lehetőség nyitott a magánszektorból, a civil szektorból (civil társadalmi kezdeményezések, NGO-k, nonprofit szervezetek, egyesületek) és a közigazgatásból érkező projektek számára, amennyiben azok Ausztria, Magyarország vagy Csehország területén valósultak meg. A Szlovákiában, Lengyelországban, Horvátországban, Szlovéniában és Németországban létrejött projektek közül csak a Bécs 300 kilométeres körzetében működőekkel lehet pályázni.

Jelentkezés módja, határidők

A pályázati időszak 2014. november 10-én, hétfőn kezdődik. A dokumentációt legkésőbb 2015. január 27-én, kedden éjfélig lehet a SozialMarie weboldalán benyújtani. Figyelem: a díj projekteknek, és nem a projektgazda szervezetek általános tevékenységének szól. A magyar pályázók magyarul adják be a pályázatot, mellékelve a pályázat német vagy angol nyelvű fordítását is. Kérjük, vegyék figyelembe a pályázati feltételeket!

Elbírálás

A nyertes projekteket három fázisban választjuk ki. Először ellenőrizzük, hogy a projektek megfelelnek-e a pályázati kritériumoknak, majd telefonon vagy e-mailen tisztázzuk az esetleges nyitott kérdéseket. Ezt követően az előválogató csoport elkészít egy 25 projektből álló javaslatot a szakmai zsűri számára. Minden zsűritag további két-két projektet jelölhet a teljes mezőnyből. Ebből a legfeljebb 35 jelöltből választja ki a zsűri a 15 díjazottat. A zsűri döntése egyhangú; a döntés nem támadható meg, jogorvoslati eljárás nem indítható ellene. 

forrás, bővebben: sozialmarie.org