Forrásszervezés
Forrásszervezés
Adományozói kapcsolattartás


513



Megnyerni egy adományozót a szervezeted számára igen komoly feladat, megtartani azonban odafigyelést és rendszerességet igényel. Ez jó hír, hiszen ez már csak rajtad múlik. A fundraisinggel foglalkozó szakértők egyetértenek abban, hogy sokkal nehezebb mindig új adományozókat gyűjteni egy-egy kampányhoz, mint mozgósítani a már meglévőket, és ezek mellé újabbakat szerezni.

Ezért aztán az adományozóra különös körültekintéssel kell figyelni, és minél melegebben tartani a kapcsolatot közöttetek. Ennek számos összetevője van onnantól kezdve, hogy sikeresen becsatornáztad valamelyik elérhetőségét, azon keresztül, hogy színes és élvezetes információkkal lásd el a tevékenységetekről, odáig, hogy pontosan tudd, mikor, mennyit, mire adott neked és jelezni tudd számára a projekt állását, a köszönetet, vagy az újabb szükségedet.

A kapcsolattartás fontos eleme a hála kifejezése, és a közös siker kommunikációja. Legalább ilyen fontos a beszámoló, nem csak a szervezet aktuális helyzetéről és kihívásairól, hanem konkrét projektekről való elszámolás az adományozók felé. A pénzügyi beszámoló és a megvalósulás dokumentációja elengedhetetlen a bizalom fenntartásához, és nem utolsó sorban remek alkalom a sikerkommunikációra.

kapcsolattartás módjait, lehetőségeit jogszabályi rendeletek korlátozzák, így mielőtt belefogsz, mindenképp járj utána.

frissítve: 2018.06.08.




Hír
Az elmúlt napokban ismételten több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint a Civil Marketing Kft. nevében a civil szervezetek képviselőit telefonon ...
Hír
Tegnap rendezték meg a Civil Díj 2019 Gálát, kiderült, kik az idei év legsikeresebb és legjobb szervezetei.
Hír
Az eredmények a NEA honlapján érhetőek el
Hír
Több mint 400 millió eurót (127,7 milliárd forint) gyűjtött össze a párizsi Notre-Dame helyreállításához a francia kulturális minisztérium által a magánemberek és vállalatok a ...
Hír
Te emlékszel, hogy melyik társadalmi szervezetet támogattad a MagNet Bank tavalyi #KözösségiAdományozásiProgramjában?
Címkék