Forrásszervezés
Forrásszervezés
Eseményen való adománygyűjtés


4188Az adományozókkal való kapcsolattartás leghatékonyabb formája a személyes találkozás, beszélgetés. Mi lenne erre jobban alkalmas, mint egy rendezvény? Akár szervezetetek rendezi adománygyűjtési vagy más céllal, akár csatlakoztok egy más által szervezett rendezvényhez, és ott jelentek meg adománygyűjtéssel.

A rendezvény az adománygyűjtésen túl arra is kiváló alkalmat teremt, hogy megmutassátok szervezeteteket, munkatársaitokat, önkénteseiteket, eredményeiteket, sikereiteket az irántatok érdeklődőknek. A kapcsolatok építésének kulcsa, hogy a résztvevőkre odafigyelve, pontos üzenetekkel, érdekes és behúzó programmal készüljetek.

A rendezvény időpontjának illeszkednie kell az éves adománygyűjtési tervetekbe. Fontos ez esetben is, hogy számoljatok azzal, egy rendezvényen való jelenlét, különösen ha magatok szervezitek, sok-sok humánerőforrást igényel nemcsak szervező csapattól, hanem általában minden munkatársotoktól, önkéntesetektől. A rendezvényekre, támogatóitokkal való közös ünneplésre a szakmai konferenciák, események időpontjain túl, jó alkalmat nyújthat egy születésnap, munkátokhoz kapcsolódó nemzetközi világnapok vagy más mérföldkövek szakmai munkátokban.

Többféle módszerrel is lehet eseményen adományt gyűjteni, legkézenfekvőbb az adománygyűjtő láda használata, ha ezt választjátok, mindenképp figyeljetek oda arra, hogy betartsátok a vonatkozó jogszabályokat. Sokszor hatékonyabbak lehetnek a kevésbé direkt módszerek, pl. adományért ajándék, tombola vagy jótékonysági licit. Bármelyiket is választjátok, alaposan készítsétek fel az adománygyűjtő doboz mellett álló vagy tombolajegyet osztó munkatársat, önkéntest, hogy minden tájékoztatást meg tudjon adni az érdeklődőknek szervezetetek munkájáról, az aktuális gyűjtés céljáról, így minél több adományt tudjon gyűjteni nektek.

frissítve: 2018.06.08.A Tudástár frissítésében dr. Tarczay Áron ügyvéd nyújt segítséget szerkesztőségünknek.


Hír
Idén januártól támogatást vezet be a Nemzeti Együttműködési Alap a civil szervezeteknek. A pályázati rendszer keretében 200.000 forint állami támogatásra pályázhatnak.
Hír
Hír
Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2019. évre vonatkozó „Civil s ...
Hír
Várhatóan 2019. január 16-án kerülnek kiírásra a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak 2019. évre vonatkozó pályázatai.
Hír
A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a demokratikus értékeket védő civil szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament (EP) ...
Címkék