Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
A bejegyzésben található információk a 2017. évi LXXVI. törvényhez kapcsolódnak, amely hatályát vesztette. 
 
2021. május 18-án került elfogadásra a közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek átláthatóságáról és az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat, amellyel hatályát vesztette a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvény.

Kapcsolódó cikk

 

Igen. A Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya állásfoglalása szerint "a Google Nonprofit Szervezeteknek (Google for Nonprofits) csomagban az alapítványnak biztosított AdWords hirdetési lehetőség állásfoglalásunk  szerint egyéb vagyoni jellegű juttatásnak minősül."

A hirdetés értékét az általános szabályok szerint kell megállapítani, azaz a Google nyilatkozata alapján, összehasonlítás módszerével stb.

frissítve: 2018.06.08.

 

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról, bejelentési kötelezettségek

 

Kapcsolódó információ az Adminisztráció és kötelezettségek a működés során útmutatóban, és hozzá kapcsolódó GYIK-okban található.