Szakértői támogatás

Forrásszervezés


Az adománygyűjtés természetes bevételi forrása egy nonprofit szervezetnek, éppen ezért érdemes felkészülten és tudatosan belevágni, hosszú távra tervezni. Egy-egy sikeres kampány meghozhatja az önbizalmat és a hitet abban, hogy az adománygyűjtés tényleg működő módszer a forrásteremtésre. Kiváltképpen igaz itt a rövid és a hosszú táv eltérő megtérülése, hiszen míg egy-egy kampány azonnali segítséget, vagy akár a fennmaradást jelentheti, rendkívül esetleges, és extra munkaterhet jelent a kampány idején. Az adománygyűjtést azonban lehetséges úgy is előre megtervezni, hogy hosszú távon kiszámíthatóan nyereséges legyen, és éves szinten jelentősen hozzájáruljon a költségvetés egyensúlyához.

Ha most nem engedheti meg magának a szervezeted, hogy tapasztalt fundraisert, adománygyűjtőt vegyetek fel, akkor fordulhatsz szakemberekhez, akik segítenek neked kialakítani a fundraising stratégiát, tudják egy vagy több évre hogyan kell előre tervezni. Ha pedig szeretnél magad belevágni, gyere könyvtárunkba, vagy iratkozz fel a számtalan adománygyűjtéssel foglalkozó hírlevél egyikére. Mi többek között ezt olvassuk: https://www.networkforgood.com/, vagy ezt https://www.charitydigitalnews.co.uk/.

Nem kell egyedül rájönnöd, hogy melyik adománygyűjtő eszköz (telefonos adománygyűjtés, közösségi gyűjtés, bankkártyás gyűjtés, peer-to-peer, 1%, jótékonysági est, vagy utcai kampány) a leginkább szervezetednek való, melyikkel érhettek el könnyebben sikert. A szakértői támogatást a NIOK Alapítvány csapatán belül egy olyan felkészült tanácsadó nyújtja neked, aki a szervezetedre szabva a legtöbbet tudja kihozni az adománygyűjtési lehetőségekből. Végigkísér a kampány során, a tervezéstől az első adományok beérkezésén át az adományozói adatbázis építéséig. Ha szeretnél belevágni az adománygyűjtésbe, vagy szeretnél többet kihozni belőle, kérj segítséget, írj nekünk a tanacsado@niok.hu e-mailcímre!

Több évtizedes tapasztalattal állunk rendelkezésedre adomány- és 1% gyűjtés, vállalati kapcsolatépítés és forrásteremtés terén. Célunk, hogy a lehető leghatékonyabban és szervezetre szabottan tudjuk kialakítani forrásteremtési stratégiád, adománygyűjtési kampányod főbb elemeit. Segítünk a hatékony kommunikációban, az adományozók megtalálásában és megtartásában. Eszközöket adunk, amelyekkel növelheted szervezeted adománygyűjtési kapacitását. Célunk, hogy mindenki a saját lábára álljon, és a képzések, tanácsadások után maga is le tudja majd bonyolítani a kampányokat, gyűjtéseket.

Ha még csak most vágnál neki az adománygyűjtésnek, vagy már foglalkozol vele, de elkelne a szakszerű segítség, támogatás, keress bennünket! Kérj időpontot konzultációra szakértőinkhez a tanacsado@niok.hu címen!

frissítve: 2019.12.16.Címkék: adománygyűjtés