Forrásszervezés
Forrásszervezés
Vállalati adománygyűjtés


306Magyarországon a CSR, azaz a társadalmi felelősségvállalás bár folyamatosan forgó téma, a vállalatok többsége nem él vele, vagy forgalmához viszonyítva elenyésző mértékben. Éppen ezért a nonprofitokra nyitott vállalatokat erősen meg kell becsülni, és bíztatni őket arra, hogy továbbra is mutassanak példát más vállalatok számára, illetve terjesszék ki minél inkább ez irányú tevékenységüket, és végezzék azt koncepció mentén szakemberek bevonásával, ne teljesen ad hoc alapon.

A vállalatokkal való együttműködésre manapság már fejlett online eszközök, rendszerek is léteznek, ilyen pl. a Benevity, ami az adományok szervezeteknek történő eljuttatása mellett lehetőséget adnak céges matchfundingra, illletve önkéntes tevékenységre is.

Sok esetben egyszerűbb (különösen CSR-ban kezdő cégeknél) a tevékenységükhöz kapcsolódó tárgyi vagy szakmai támogatást kérni, így pl. Nektek is érdemes átgondolni, hogy egy szükséges eszközre érdemes-e azonnal pénzadományokat gyűjteni, vagy esetleg első körben olyan gyártót keresni, aki tárgyi adományként oda tudja adni, és akivel egy kisebb sikeres együttműködés után továbbfejleszthető a kapcsolat. Vállalatok esetén ne csak a nagy multinacionális cégekre gondoljatok, minden esetben érdemes a fizikai környéketeken vagy az általatok támogatott közösségek környékén is körülnézni, hogy milyen boltok, éttermek, kisebb cégek vannak, akik kapcsolódni tudnak a munkátokhoz. Mindig érdemes az önkénteseitek, támogatóitok kapcsolatait is felmérnetek, számon tartanotok, hogy szükség esetén meg tudjatok keresni megfelelő cégeket adott projekt támogatására.

frissítve: 2018.06.08.
Hír
Eddig kevesebb, mint 800 pályázat érkezett be a Nemzeti Együttműködési Alap egyszerűsített támogatásaira, ezért biztatunk minden olyan helyi vagy területi hatókörű egyesületet ...
Hír
Ön is vegyen részt! Ön szerint melyik projekt a leginnovatívabb? Válasszon és szavazzon!
Hír
A civilek napján a Budapesti Civil Információs Centrum nyílt napot tartott és interaktív programokat szervezett a fővárosban.
Hír
Kiket támogathatsz idén a bank nyereségéből?
Hír
A 2019. évi SozialMarie Közönségdíj nyertesei...
Címkék