Forrásszervezés
Forrásszervezés
Vállalati adománygyűjtés


358Magyarországon a CSR, azaz a társadalmi felelősségvállalás bár folyamatosan forgó téma, a vállalatok többsége nem él vele, vagy forgalmához viszonyítva elenyésző mértékben. Éppen ezért a nonprofitokra nyitott vállalatokat erősen meg kell becsülni, és bíztatni őket arra, hogy továbbra is mutassanak példát más vállalatok számára, illetve terjesszék ki minél inkább ez irányú tevékenységüket, és végezzék azt koncepció mentén szakemberek bevonásával, ne teljesen ad hoc alapon.

A vállalatokkal való együttműködésre manapság már fejlett online eszközök, rendszerek is léteznek, ilyen pl. a Benevity, ami az adományok szervezeteknek történő eljuttatása mellett lehetőséget adnak céges matchfundingra, illletve önkéntes tevékenységre is.

Sok esetben egyszerűbb (különösen CSR-ban kezdő cégeknél) a tevékenységükhöz kapcsolódó tárgyi vagy szakmai támogatást kérni, így pl. Nektek is érdemes átgondolni, hogy egy szükséges eszközre érdemes-e azonnal pénzadományokat gyűjteni, vagy esetleg első körben olyan gyártót keresni, aki tárgyi adományként oda tudja adni, és akivel egy kisebb sikeres együttműködés után továbbfejleszthető a kapcsolat. Vállalatok esetén ne csak a nagy multinacionális cégekre gondoljatok, minden esetben érdemes a fizikai környéketeken vagy az általatok támogatott közösségek környékén is körülnézni, hogy milyen boltok, éttermek, kisebb cégek vannak, akik kapcsolódni tudnak a munkátokhoz. Mindig érdemes az önkénteseitek, támogatóitok kapcsolatait is felmérnetek, számon tartanotok, hogy szükség esetén meg tudjatok keresni megfelelő cégeket adott projekt támogatására.

frissítve: 2018.06.08.A Tudástár frissítésében dr. Tarczay Áron ügyvéd nyújt segítséget szerkesztőségünknek.


Hír
Az elmúlt napokban ismételten több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint a Civil Marketing Kft. nevében a civil szervezetek képviselőit telefonon ...
Hír
Tegnap rendezték meg a Civil Díj 2019 Gálát, kiderült, kik az idei év legsikeresebb és legjobb szervezetei.
Hír
Az eredmények a NEA honlapján érhetőek el
Hír
Több mint 400 millió eurót (127,7 milliárd forint) gyűjtött össze a párizsi Notre-Dame helyreállításához a francia kulturális minisztérium által a magánemberek és vállalatok a ...
Hír
Te emlékszel, hogy melyik társadalmi szervezetet támogattad a MagNet Bank tavalyi #KözösségiAdományozásiProgramjában?
Címkék