Kiadványok
Kiadvány
Az európai agrármodell, a magyar útkeresés és a környezetgazdálkodás


1921

Kiadó: Agroinform Kiadó
Szerző: Ángyán József
Ár: 0 Ft
Oldal szám: 312


Milyennek kéne lennie egy ökológiailag és társadalmilag egyaránt fenntartható mezőgazdálkodásnak? Miért nem felel meg ezeknek a fontos követelményeknek a mai iparosított mezőgazdaság? Ezek az alapkérdései Ángyán József könyvének, amely három fő részből áll: először az európai agrármodellt tárgyalja, majd az iparszerű mezőgazdálkodás kritikáját vázolja fel, végül pedig - a könyv legterjedelmesebb fejezetében - a többfunkciós mezőgazdaság ismertetését adja. Ez utóbbi kifejezés azt jelenti, hogy a mezőgazdaságnak normális esetben az elegendő mennyiségű élelmiszer biztosításán túl még számos további feladatot el kell látnia: például segítenie kell a biológiai sokféleség megőrzését, értelmes munkát kell biztosítania a vidék lakosságának, egészséges és tápláló élelmiszert kell nyújtania az embereknek, stb.

A könyv ismerteti a többfunkciós mezőgazdaság magyarországi elterjedésének elősegítését szolgáló - a szerző vezetésével kidolgozott - Nemzeti Agrár-környezetvédelmi Programot is.


Ángyán József kötete mindenki számára közérthető stílusban íródott, didaktikus, informatív, részletes munka.
Takács-Sánta András
Ángyán József agrárközgazdász, a gödöllői Szent István Egyetem professzora, a Védegylet vezetőségi tagja.
 

A könyv legbiztosabban az Agroinform Kiadóházban szerezhető be (1096 Bp., Sobieski János u. 17.; tel./fax: 215-9187, 215-7533;
agroinform@axelero.hu), de jó eséllyel kapható például a Kossuth téri Mezőgazdasági Könyvesboltban is.
Hír
Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a ’KOZ közleményt május 31-ig.
Hír
A Civilizáció koalícióban együttműködő, alulírott civil szervezetek kiállunk a kutatás Alaptörvényben biztosított szabadsága mellett, és szolidaritásunkat fejezzük ki a Magyar ...
Hír
Noha a rendszer már több mint 5 éve működik jelenlegi formájában, a CIC-ek eredményességéről, hatékonyságáról kevés a visszajelzés.
Hír
A daganatos halálozások számának csökkenését várják ettől.
Hír
Képzéseink segítségével eredményesebb lehet a munkád! A SIMPACT tréningjeivel időt, pénzt és frusztrációt spórolhatsz meg, és jobb minőségű anyagokat készíthetsz.
Címkék