CivilTech
Közhasznúság
Közhasznúság
Közhasznúság


35119


Hogyan szerezhető illetve tartható meg a közhasznú minősítés? A szervezetnek kérvényeznie kell a a nyilvántartó törvényszéken, legkorábban a második lezárt üzleti évet követően.

A 2012. január 1. előtt közhasznúként vagy kiemelkedően közhasznúként nyilvántartásba vett szervezeteknek legkésőbb 2014. május 31-éig kell ezt megtenniük.

Tekintsék meg dr. Tarczay Áron ügyvéddel a fenti témában készített videónk 1. részét


 

A közhasznúság új szabályairól szóló sorozatunk második részében arról beszélgettünk dr. Tarczay Áron ügyvéddel, hogy mik is a közhasznúság feltételei és hogyan nyújthatjuk be a közhasznú minősítéshez kérelmünket.

Harmadik rész (Létesítő okirat beadása a törvényszéken, határidők, hiánypótlás)

Negyedik rész

Ötödik rész (A ptk. módosuló szabályairól, felelősségi kérdések, anyagi felelősség és tagdíj)

Hatodik rész (Az új ptk., egyesületi tagok jogai és kötelezettségei, a közgyűlésről, az alapszabály módosításáról, a megszűnés bizonyos kérdéseiről)

Hetedik rész (Az alapítványokkal kapcsolatos legfontosabb szabályok, a közérdekű cél, az alapítói jogok gyakorlása)

GYIK a közhasznúságról

Közhasznú jogállás nyilvántartásba vétele kérelem űrlap (birosag.hu)

2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról
Hír
Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a ’KOZ közleményt május 31-ig.
Hír
A Facebook májusban szigorú átláthatósági szabályokat vezetett be a politikai hirdetésekre vonatkozólag, melyek azonban akár visszaélésekre is lehetőséget adhatnak.
Hír
A Civilizáció koalícióban együttműködő, alulírott civil szervezetek kiállunk a kutatás Alaptörvényben biztosított szabadsága mellett, és szolidaritásunkat fejezzük ki a Magyar ...
Hír
Pótolhatatlannak nevezte a Rákóczi Szövetség rendszerváltozás során és azóta végzett tevékenységét Kövér László, az Országgyűlés elnöke a szervezet fennállásának 30. évforduló ...
Hír
Megtörtént a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartói alapítványának cégbírósági bejegyzése, ezzel minden jogi feltétel adottá vált, hogy július 1-től az alapítvány legyen a fels ...
Címkék