Közhasznúság
Közhasznúság
Közhasznúság


34407


Hogyan szerezhető illetve tartható meg a közhasznú minősítés? A szervezetnek kérvényeznie kell a a nyilvántartó törvényszéken, legkorábban a második lezárt üzleti évet követően.

A 2012. január 1. előtt közhasznúként vagy kiemelkedően közhasznúként nyilvántartásba vett szervezeteknek legkésőbb 2014. május 31-éig kell ezt megtenniük.

Tekintsék meg dr. Tarczay Áron ügyvéddel a fenti témában készített videónk 1. részét


 

A közhasznúság új szabályairól szóló sorozatunk második részében arról beszélgettünk dr. Tarczay Áron ügyvéddel, hogy mik is a közhasznúság feltételei és hogyan nyújthatjuk be a közhasznú minősítéshez kérelmünket.

Harmadik rész (Létesítő okirat beadása a törvényszéken, határidők, hiánypótlás)

Negyedik rész

Ötödik rész (A ptk. módosuló szabályairól, felelősségi kérdések, anyagi felelősség és tagdíj)

Hatodik rész (Az új ptk., egyesületi tagok jogai és kötelezettségei, a közgyűlésről, az alapszabály módosításáról, a megszűnés bizonyos kérdéseiről)

Hetedik rész (Az alapítványokkal kapcsolatos legfontosabb szabályok, a közérdekű cél, az alapítói jogok gyakorlása)

GYIK a közhasznúságról

Közhasznú jogállás nyilvántartásba vétele kérelem űrlap (birosag.hu)

2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról
Hír
Idén januártól támogatást vezet be a Nemzeti Együttműködési Alap a civil szervezeteknek. A pályázati rendszer keretében 200.000 forint állami támogatásra pályázhatnak.
Hír
Hír
Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2019. évre vonatkozó „Civil s ...
Hír
Várhatóan 2019. január 16-án kerülnek kiírásra a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak 2019. évre vonatkozó pályázatai.
Hír
A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a demokratikus értékeket védő civil szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament (EP) ...
Címkék