Civil kalendárium
2017. Január

Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

2017-ben is érvényes az a szabály, hogy minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:1601, a 2016. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

JAN
20
Art filmalkotások forgalmazásának támogatására 31.800.000 forint keretösszeggel pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága.
JAN
20
A Mobilitás és alkalmazkodás kollégium pályázata
JAN
20
A Tempus Közalapítvány információs napot szervez az Európa a polgárokért program európai emlékezet pályázati kategóriájáról.
JAN
23
Az Új nemzedékek jövőjéért kollégium pályázata
JAN
23
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet annak érdekében, hogy megteremtődjön egy egymásra épülő foglalkozási rehabilitációs rendszer.
JAN
24
Pályázat
A SozialMarie 2005 óta minden évben 15 kiváló társadalmi innovációt tüntet ki. A SozialMarie immár nemcsak Ausztriában, Magyarországon és Csehországban van otthon, hanem Szlovákiában, Szlovéniában, Németországban, Lengyelországban és Horvátországban is jól ismert.
JAN
25
A könyvkiadási tevékenység 2017. évi fejlesztésére hirdet pályázatot az NKA Könyvkiadás Kollégiuma.
JAN
25
A Tempus Közalapítvány információs napot szervez az Európa a polgárokért program civil társadalmi projektek pályázati kategóriájáról.
JAN
26
Pályázatot hirdet társadalmi, tudományos, ismeretterjesztő és környezetkultúra témájú folyóiratok támogatására az NKA Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiuma.
JAN
26
Nyakunkon a 2017-es 1% kampányidőszak, ezért kétalkalmas információs fórumot hirdetünk Tízórai 10 tanács az 1%-ról címmel. Gyere el mindkettőre, vagy csak arra, amelyik témáról többet szeretnél tudni.
JAN
27
A Törvényszék Dísztermében folytatódik január 27-én a Székesfehérvári Törvényszék által útjára indított „Törvényházi szeminárium” elnevezésű jogi felvilágosító, tájékoztató rendezvénysorozat. Az eseményen a 2017. január 1-jével és 2017. március 1-jével jelentősen módosuló civil szervezeteket érintő törvényi rendelkezésekről hallhatnak érdekes információkat az érdeklődők.
JAN
31
Adminisztrációs határidő
Társaságoknak, egyéni vállalkozóknak: adó illetve adóalap csökkentés kedvezményre való igazolás kiadása közhasznú jogosultság esetén.
JAN
31
Az Európai Unió további 21,5 millió eurót fektet Magyarország és Szerbia közös határtérségébe a határon átnyúló együttműködési program keretében
JAN
31
A ViiV Healthcare Positive Action Europe támogatási programja olyan projektek megvalósítására nyújt finanszírozási lehetőséget, amelyek a HIV fertőzött betegek, különös figyelemmel a marginalizált és sérülékeny csoportok problémáinak helyi szintű megoldására törekszenek.
JAN
31
A reformáció 500 éves jubileumára készülve a Reformáció Emlékbizottság nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma tudományos ülésszak (konferencia, kongresszus, szimpózium, kerekasztal, műhely stb.) szervezésének és lebonyolításának támogatására kiírt pályázatot hirdet.
JAN
31
Pályázat
A NIOK Alapítvány ismét felhívja a civilszervezetek figyelmét a Civil Díj programra, melynek keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjazunk, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el a közelmúltban.
JAN
31
A TESCO-GLOBAL Zrt. a Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány közreműködésével (a továbbiakban közreműködők) második alkalommal hirdeti meg Ön választ, mi segítünk című pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása.
JAN
31
Pályázatot hirdet az NKA Képzőművészet Kollégiuma képzőművészeti értékeket megjelenítő folyóiratok támogatására.
JAN
10
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztató napokat szervez a Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek szakmai célú támogatása 2017”, című pályázati kiírásaival kapcsolatban.
JAN
15
Adminisztrációs határidő
JAN
18
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napot szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-4.2.1-16 - Felsőoktatási infrastruktúra fejlesztése című felhíváshoz kapcsolódóan.

Forrásszervezés
A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, külön törvényben meghatározott módon és feltételekkel minden adófizetőnek minden évben lehetősége van arra, hogy az összevont ...
Forrásszervezés
Igen, 2015-től az adózó a rendelkező nyilatkozaton rendelkezhet úgy, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét a kedvezményezett szervezettel közöljék. /1996 ...
Forrásszervezés
Ha 1%-ot akar gyűjteni, akkor előre kell igazolni a jogosultságot.
Kiadvány
A kérdőív évről évre a szervezetek valamilyen szempontból kiemelt körét érintő melléklettel egészül ki, ezek egyike azokra a nonprofit szervezetekre terjed ki, amelyek támogat ...
Kiadvány
A kötet az első magyar nyelven megjelent közösségszervezéssel kapcsolatos szöveggyűjtemény
Címkék