CivilTech
Hírek
Hír
2017. január 18.
Politizálni, kormányt kritizálni minden magyar állampolgárnak joga van. Egyénileg is, testületileg is.
98
Az Eötvös Károly Intézet elemzése a jogvédő szervezetek elleni kormányzati támadásokról
56
A parlament honlapján már meg is jelent a törvénymódosítás címe, ami vagyonnyilatkozat-tételére kötelezné az NGO-k tisztségviselőit.
63
további hírek
2017. január 10.
Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.
2017. január 10.
2016. december végén megjelent a legfrissebb Statisztikai Tükör, melyben a KSH évről évre összegzi a nonprofit szektor legfontosabb jellemzőit.
2017. január 10.
A Pallas Athéné Alapítványok 1,93 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat alapításuk óta, miközben több mint 4,6 milliárd forint értékben csaknem 850 oktatási, kutatási, tudományos pályázatot támogattak - tájékoztatták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai hétfőn az MTI-t.
2017. január 09.
Új felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap keretében – „Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2017.”
2017. január 09.
A Magyar Nemzeti Bank által alapított Pallas Athéné Domus Concordiae (Padoc) és a Pallas Athéné Domus Scientiae (PADS) alapítvány összeolvad, helyüket a majd megalakuló Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány (PADE) látja el a jövőben – írja az MTI a jegybank közleménye nyomán.
2017. január 09.
A Tesco második alkalommal hirdeti meg „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, hogy helyi közösségi kezdeményezéseket támogasson. A felhívásra 2017. január 31-ig jelentkezhetnek civil szervezetek egészséges életmódot ösztönző, gyermekek fejlődését támogató vagy környezetszépítő-védő programokkal. A nyertes pályázók egyenként 400 000 Ft támogatást nyerhetnek el programjuk megvalósításához.
2017. január 09.
A hajléktalanokat ellátó intézmények kihasználtsága elérte, illetve meg is haladta a száz százalékot, de továbbra is befogadnak minden veszélyeztetett helyzetben lévőt - mondta Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány (HKA) kuratóriumának elnöke szombaton az MTI-nek.
2017. január 09.
A CIVIL CITROM DÍJAT a tárgyévben (2016-ban) a civil-nonprofit szektor politikai függetlenségére, autonómiájára, részvételére, támogatási rendszerének tisztességére, esélyegyenlőségére mért legnagyobb csapások, szektort romboló intézkedések, eljárások, technikák, tevékenységek, illetve ezek szerzői, irányítói, képviselői, megjelenítői kapják.
2017. január 05.
Civil szervezetek és közösségi képviselők jelentkezését várja a Szubjektív Értékek Alapítvány magyarországi migráns csoportok érdekképviseletének ellátásra közigazgatási szervek és szakhatóságok előtt a „Komplex képzési és mentorálási program migránsok politikai részvételének erősítésére” projekt keretében.
2017. január 03.
A nonprofit szférában 2015-ben valamivel több mint 62 ezer – az előző évinél mintegy 1700-zal kevesebb – szervezet működött.
2017. január 03.
Azon civil szervezetek, amelyek eredményes pályázatot nyújtottak be, 2017. január 1. és 2019. december 31. között viselhetik a „Civil Információs Centrum" címet.
2017. január 02.
A központi hatalmat megerősítendő Kínában január elsejétől, mindenféle türelmi időszak nélkül hatályba lép a civil szervezetek működését szabályozó új törvény.

Pályázat
A konstrukció alapvető célja a kevésbé fejlett régiókban élő fiatalok sikeres társadalmi integrációjának elősegítése képességeik kibontakoztatásával és közösségi aktivitásuk e ...
Pályázat
Megjelent a Horizon 2020 program keretében meghirdetett pályázat Európa megértése – az európai közterületek és kulturális terek népszerűsítése címmel.
Pályázat
Pályázat alapítványok, egyesületek, nonprofit korlátolt felelősségű társaságok és nonprofit részvénytársaságok részére olyan programok megvalósítására, amelyek az általuk elér ...
Pályázat
A SozialMarie 2005 óta minden évben 15 kiváló társadalmi innovációt tüntet ki. A SozialMarie immár nemcsak Ausztriában, Magyarországon és Csehországban van otthon, hanem Szlov ...
Pályázat
A NIOK Alapítvány ismét felhívja a civilszervezetek figyelmét a Civil Díj programra, melynek keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjazunk, amelyek újsz ...
Címkék