Közreműködők: Kassai Melinda, Réthy Katalin, Papp Andrea, Oláh Gyöngyi, Posztós János, Gyimesi Zsuzsa, Ivanyos Judit, Ekler Éva.
A könyv a FAO Hüvelyesek Éve eseménysorozat apropóján született, Steiner Kristóf ajánlásával
Amilyen aprók a lencseszemek, olyan sok információ és újdonság került a könyvbe ezekről a sok fehérjét és egyéb, a kiegyensúlyozott étkezéshez szükséges tápanyagot tartalmazó növényekről.
Szeretnénk, ha a könyvbe került néhány húsmentes recept kimozdítaná a háziasszonyokat és a főzni szeretőket a megszokott klasszikus receptek világából, és új inspirációkat kapnának a babok, lencsés, borsók felhasználásához.
A könyv megjelenésének időpontja nem véletlen. A közelgő ünnepek alkalmából különleges ajándék lehet családtagoknak, ismerősöknek, de munkahelyi kollégáknak, partnereknek is.
A könyv-kinyitó eseményen a szerzők beszélnek az ötlet megszületéséről és a megvalósításról néhány falat finom kóstoló mellett.
Várunk mindenkit szeretettel!