Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az EU Civil Információs Pont (EUCIP) 2016 áprilisától működik az Európa Pont Tájékoztató Szolgálat mellett. Az EUCIP célja, a civil szervezetek tájékoztatása az Európai Unió központi pénzügyi forrásairól, pályázati lehetőségeiről, továbbá a partnerkeresés elősegítése. Célunk egy hiánypótló és díjmentes európai információs platform megteremtése, amely segít a civil szervezeteknek az európai pályázati labirintusban történő kiigazodásban.

EU Civil Információs Pont

Az Információs Pont létrehozásával a Képviselet és a Magyarországon működő uniós nagykövetségek a civil szféra felkészülését és tájékozódását kívánják elősegíteni az Európai Unió központi, brüsszeli pályázataira.

Mi a célunk az EU Civil Információs Ponttal?

  • a civil szervezeteknek az európai uniós forrásszerzési lehetőségeiről információt és gyakorlati tanácsot adni
  • segítségnyújtás a hazai NGO-nak a nemzetközi partnerkeresésben;
  • a civil szervezetek egy helyen tájékozódhassanak a központi uniós pályázatokról;
  • iránytűként szolgálni az uniós pályázatok világában.

A Magyarországon elérhető pályázati lehetőségeket a könnyebb tájékozódás érdekében pályázati ismertetők formájában rendszerezzük.

Tervezzük továbbá workshopok tartását, illetve rendszeres networking eventek szervezését. Ezzel célunk a forráselosztásban érdekelt és érintett szervezetek megszólítása, másrészt a civil szektor képviselőinek alkalmat teremteni a találkozásra, illetve a partnerségek építésére.

Az Európa Pontban a pályázatok világában történő tájékozódást segítik a civil szférát megcélzó kiadványok, ismertetők és publikációk is.

Célunk ezeken felül egy olyan rendszer alapjait megteremteni, amely képes a civileknek nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tanácsokat is adni a forrásszerzéshez kapcsolódóan, amely lehetővé teszi azt, hogy a civilek a rendelkezésre álló szűkös forrásokat a legoptimálisabban tudják felhasználni céljaik elérése érdekében.

Kapcsolat:

Perjési Balázs
Civil információs tanácsadó
EU Civil Információs Pont
Európai Unió Háza

1024 Budapest, Lövőház u. 35.
Telefon: +36 1 209 9737
E-mail: civilinfo@eu.hu
Web: www.eu.hu