Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Szerdán kormányülést tartottak, amelynek szünetében Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelentette, hogy milyen további lépéseket tesz a kormány Soros György ellen a nemzeti konzultációt követően. 

Három törvénycsomagból álló tervezetet tárgyalt a kormány. Nem nyújtják be rögtön a parlamentbe, hanem társadalmi vitára bocsátják. A három törvény: 

Az illegális migrációban részt vevő, azt támogató szervezeteket adatszolgáltatásra köteleznék. Bíróságnak kell kiadniuk az adatokat, és transzparens lesz az adatbázis. 

  1. A nyilvántartásba vételen túl annak a szervezetnek, amelyik több pénzt kap külföldről, mint Magyarországról, magyar állampolgároktól, a külföldről kapott támogatásának 25 százalékát lesz köteles illetékként befizetni. A pénzt a NAV fogja beszedni. Ha nem teljesítik az elvárásokat a szervezetek, akkor az ügyészségnek kell akcióba lépnie. Ha az ügyészség jogosulatlan tevékenységet vél felfedezni, akkor bírósághoz fordulnak. 
  2. Létrehozzák az idegenrendészeti távoltartás intézményét: az érintett külföldi állampolgárokat Magyarországról távol tartanák, a magyarokat pedig a schengeni határ 8 kilométeres körzetétől tartanák távol bizonyos esetekben.

A törvények szövegét holnaptól lehet elolvasni. Kovács Zoltán ezt Stop Soros törvénycsomagnak nevezte.

Azokra a szervezetekre, amelyek bevallják, hogy részt vesznek a bevándorlás szervezésében, a Stop Soros törvénycsomag határozatai fognak vonatkozni. Akik nem vallják be, azokkal szemben szankciók alkalmazását tervezi a kormány. A kormány a bevándorlás támogatásának kérdésében önbevallást vár el a civilektől. 

A 444 kérdésére Pintér azt mondta, hogy Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet. Ez a megállapítás azért elég különös az elmúlt év kormányzati kommunikációjának tükrében. 

Az Index kérdésére, hogy pontosan mi volt az a kényszer, ami indokolttá tette a törvényjavaslat-csomagot, Pintér úgy felelt: az állampolgári elvárás. Kovács szerint a Soros-szervezetek fokozódó aktivitása is szükségessé lett a törvényjavaslatokat. 

Mráz Ágoston Sámuel, a kormányközeli Nézőpont Intézet vezetője arról beszélt a Magyar Időknek, hogy a kormány akcióterve „szimbolikus védekezőeszközt" biztosít Soros ellen a következő három hónapban. Magyarul: nincs túl sok értelme. 

Mráz Ágoston arról is beszélt, hogy intézkedés (akcióterv) „a választással is összefügg, hiszen a legutóbbi nemzeti konzultáció is megmutatta, hogy majdnem 2,5 millió magyar polgár fontosnak tartotta a Soros György beavatkozása elleni kormányzati fellépést". Ez azt is jelenheti, hogy a Soros-elleni akcióterv pusztán kampányfogás.

A fideszes kutató egyébként tavaly ősszel elismerte, hogy a közpénzmilliárdokból lebonyolított Soros-ellenes nemzeti konzultáció hasznos a Fidesznek, mert egyben tartja a szavazótáborát.

FT

forrás: index.hu