Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Civil információs portál létrehozásáról döntött a kormány, amelyen egy helyen elérhető lesz az összes központi pályázati kiírás, a készülő jogszabályok, a költségvetésből juttatott támogatások összege, valamint a szolgáltató hálózatok információi - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdán.

A jövő év közepétől működő internetes oldalon a civil szervezetekre vonatkozó össze nyilvános információ megtalálható lesz - mondta.
A kormányszóvivő a döntést azzal indokolta, hogy a kormány erősíteni szeretné a civil szervezeteket azzal, hogy gyorsabb ügyintézést, egyszerűbb adatszolgáltatást és könnyebb tájékozódást biztosít nekik.
Daróczi Dávid kitért arra: az internetes portálon keresztül később elérhető lesz majd a civil szervezetek közhiteles adatbázisa is, így a cégnyilvántartáshoz hasonlóan lekérhetővé válnak az egyesületek és alapítványok alapadatai. Hozzátette: a kormány bővíteni akarja az elektronikus ügyintézés formáit a civil szervezetek számára, ami egyrészt csökkenti az adminisztrációs terheket, másrészt könnyebbé válhat a bejegyzés, a változások bejelentése, a statisztikai adatszolgáltatás és a pályázati eljárás is.
A kormányszóvivő elmondta azt is, hogy a minisztériumoknak kétévente civil cselekvési tervet kell készíteniük, meg kell tervezniük, hogyan fejleszthetik civil kapcsolataikat.

MTI