Törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakóhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Akkor csatlakozz a Járókelő csapatához! 

A Járókelő Közhasznú Egyesületnél 2012 óta dolgozunk azon, hogy segítsük a városlakók, az illetékes önkormányzatok és közműszolgáltatók közötti kommunikációt, hogy az állampolgárok jelezhessék az olyan zavaró közterületi problémákat, mint a kátyúk, ürítetlen szemetesek, járdára dobott karácsonyfák, összefirkált utasvárók vagy elhagyott autók,  és ezzel elősegítsék a mielőbbi megoldásukat.

Ebben a tevékenységben nyújtanak nagy segítséget a Járókelő.hu ügykezelő önkéntesei, akik nem mindennapi tudásuknak és gyakorlatuknak köszönhetően segítenek eljuttatni a közterületi problémákról szóló jelzéseket a megfelelő illetékeseknek, és kezelik a tőlük érkező válaszleveleket.

Budapesti csapatunkba folyamatosan keresünk új tagokat, így ha a fővárosban élsz vagy korábban éltél, és ismerős vagy a helyi ügyekben, akkor várunk a csapatunkba! 

Mit jelent az ügykezelő önkéntesség?

Az önkéntes tevékenység elsősorban otthoni munkakörnyezetben és online felületeken zajlik, heti egy vállalt napon maximum 3 óra időtartamban:

 • a Járókelő.hu oldalra érkező bejelentések átnézése és továbbítása a címzetteknek,
 • az illetékesektől érkező válaszlevelek alapján az ügyek lezárása,
 • és a felhasználók kommentjeinek moderálása a Járókelő admin felületén keresztül.

Mit várunk tőled?

 • bírod a monotonitást,
 • magabiztosan kezeled a számítógéped és a telefonod,
 • szeretsz ügyeket kibogozni, megfejteni,
 • szeretnél azért tenni, hogy a városaink élhetőbbek és rendezettebbek legyenek,
 • előny, de nem feltétel, ha érdekel az élhető városok koncepciója, a környezetbarát közlekedés és a fenntarthatóság.

Mit ajánlunk cserébe?

 • Az önkénteseket egy online bevezető képzésen keresztül ismertetjük meg a szükséges tudnivalókkal, illetve folyamatos támogatást nyújtunk számukra online tudástárunkkal, valamint Facebook-csoportunk és levelezőlistánk segítségével.
 • Önkénteseinknek havonta online vagy személyes találkozókat szervezünk, amelyeken negyedévente legalább egyszer kötelező a részvétel.
 • Évente egyszer tagjaink csapatépítő hétvégén vesznek részt és a karácsonyt is együtt ünnepeljük, amire téged is szeretettel várunk, amennyiben csatlakozol!

Ha tetszik a lehetőség és ügykezelő önkéntesként csatlakoznál a csapatunkhoz, akkor töltsd ki az alábbi jelentkezési űrlapot, mi pedig hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Ahhoz, hogy sikeres legyen a jelentkezésed, rendelkezned kell legalább egy bejelentéssel, aminek a linkjét az űrlapon meg kell osztanod velünk. Ha még nincs bejelentésed, kérünk, előbb küldj be egy közterületi problémát tartalmazó észrevételt! Mindezt azért kérjük, hogy már a jelentkezésed előtt minimálisan tisztában legyél a Járókelő működési elvével.

Folyamatosan keressük új tagjainkat a csapatba. Jelentkezni ezen az űrlapon keresztül tudsz.