Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram 2022

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (mint Támogató) megbízásából a Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Nemzeti Tehetség Központ) a 1894/2020. (XII. 9.) Korm. határozata a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2021-2022. évi cselekvési programjáról (a továbbiakban: Cselekvési Program) alapján felhívást tesz közzé a kiemelkedő tehetségű fiatalok külföldön történő tanulmányainak anyagi és szakmai támogatására.

Pécsi Eszter tanári díj

Pécsi Eszterről, az első magyar mérnöknőről elnevezett, jelentős pénzjutalommal járó tanári díjat alapított a BME mellett működő Pro Progressio alapítvány.

Civic Education Small Grants

A Közép-Európa Program jogállamisági tevékenysége (CEP ROLA), amelyet a Dexis Consulting Group (Dexis) hajt végre az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) megbízásából, olyan kreatív, helyi kezdeményezéseket kíván támogatni Bulgáriában, Magyarországon és Lengyelországban, amelyek a jogállamisági kérdéseket érthetőbbé teszik az állampolgárok számára.

Budapest Tuning ötletpályázat

2023-ban folytatódik a tavaly sikeresen debütált Budapest Tuning ötletpályázat. A különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására kiírt pályázatra április 3-ig lehet jelentkezni.

Doktori kutatói ösztöndíj

A kanadai Alberta Egyetem Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézete közzétette a "Magyar Doktori Kutatói Ösztöndíj" pályázati felhívását a 2023/2024-es tanévre magyar doktoranduszhallgatók részére.
Még több pályázat