CivilTech
Állás
Állás
Önkéntes utcajogász
2018. január 12.


568

Jelentkezési határidő: 2018. február 04.

Jogász vagy joghallgató vagy? Szeretnél jogi tudásodat használva tenni másokért? Szeretsz közösségben dolgozni? Jelentkezz az Utcajogász Egyesülethez önkéntesnek!

Mi az Utcajogász célja?
Az utcajogászok egy olyan igazságos és befogadó társadalomért dolgoznak, ahol érvényesülnek az emberi jogok, különösen a szociális jogok, biztosított mindenki társadalmi-politikai részvétele, és amelyben mindenkinek törvényileg és gyakorlatban hozzáférése van a méltó lakhatáshoz.

Kik az utcajogászok?
Az utcajogászok különböző helyeken, jogterületen dolgozó jogászok és legalább negyedéves joghallgatók, valamint szegénységben érintett aktivisták demokratikusan működő csoportja.

Mit csinálnak az utcajogászok?
A Blaha Lujza téri jogsegélyszolgálaton keresztül ingyenes jogi segítséget nyújtanak rászorulóknak, valamint A Város Mindenkié csoport jogi támogatását végzik. Az utcajogászok a munkájukat önkéntesként végzik.

Milyen feladatok várnak rád utcajogászként?

 • hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek számára jogi segítségnyújtás kb. hathetente egyszer, pénteken 15.00 és 17.00 óra között a Blaha Lujza téren, az itt beérkező egyéni ügyek vitele
 • személyes részvétel az Utcajogász program kéthetenkénti találkozóin (szerda esténként)

Mik a jelentkezés feltételei?

 • Jogász végzettség (joghallgató esetén a következő tárgyak sikeres elvégzése:
  • Közigazgatási hatósági eljárás
  • Polgári perrendtartás 1-2.
  • Polgári jog – Kötelmi jog
  • Alkotmányjog 1-3.
 • Elkötelezettség az Utcajogász céljai mellett.

Hogyan jelentkezhetek?

 1. Jelentkezni lehet önéletrajz és egy rövid motivációs levél megküldésével 2018. február 4-ig az utcajogasz@gmail.com címre (JAVÍTÁS: korábban hibásan egy másik cím volt itt, ha utcajogasz@utcajogasz.hu címre küldted jelentkezésed, kérünk küldd újra leveled. Köszönjük!)
 2. Minden jelentkezővel sor kerül egy személyes beszélgetésre 2018. február 23-ig.
 3. A személyes beszélgetések alapján kiválasztott jelentkezők számára kétnapos képzés 2018. február 24-én és 25-én, amely során a hajléktalansággal kapcsolatos legfontosabb jogi és szociális kérdéseket, problémákat mutatjuk be A Város Mindenkié hajléktalan aktivistái és szövetségeseik részvételével. A kétnapos képzésen történő részvétel elengedhetetlen az önkéntes munka megkezdéséhez.

A kétnapos képzés után pár napon belül mindenkinek értesítést küldünk a felvétel eredményéről.

Munkánkról bővebben:
utcajogasz.hu
https://www.facebook.com/utcajogasz/

Ha a jelentkezést illetően kérdésed merülne fel, bizonytalan vagy, kérdéseddel fordulj hozzánk bátran!
Hír
Minden eddiginél magasabb színvonalat képviseltek a Civil Díj 2018-as pályázatai, mely jól mutatja, hogy a civil szektor szakmailag mennyire megalapozott és hatékony munkát vé ...
Hír
A beszámolók a 2017. tárgyévre a PK-341, PK-342 illetve a PK-341p, PK-342p nyomtatványokon nyújthatóak be.
Hír
Magyarországon valamivel több, mint tizenegyezren vállalnak rendszeresen önkéntes munkát. Szakemberek szerint nagyon nehéz ma az önkéntesek lelkesedését fenntartani, de tény, ...
Címkék