Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az Élelmiszerbankról

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület hazánk egyik legnagyobb hatású jótékonysági szervezete. Évente 8 millió kiló lejáratközeli, illetve csomagolási hibás élelmiszert gyűjtünk össze áruházakból és gyártóktól, hogy azok ne a kukában végezzék, hanem rászorulók asztalára kerüljenek. Az élelmiszermentéssel 250 ezer nélkülöző embernek tudunk segíteni, a többségüknek havonta vagy még gyakrabban. Tesszük mindezt nonprofit alapon, a rászorulók számára térítésmentesen, túlnyomórészt önkéntesmunkára támaszkodva.

Az országos élelmiszermentő hálózatunkkal már most is napi 23 ezer kiló árut tudunk megmenteni. Sajnos azonban még ez sem elég! További önkéntesekre van szükségünk, ha lépést akarunk tartani az infláció miatt bővülő rászorulói igényekkel.

Csatlakozzon hozzánk Ön is önkéntes sofőrként. Szánjon heti egy reggelt a nélkülöző emberek és családok megsegítésére! Garantáljuk, hogy minden alkalmat azzal a jóleső tudattal fog lezárni, hogy aznap is többszáz rászoruló embernek nyújtott komoly segítséget.

Amit az önkéntes sofőrök feladatairól tudni kell:

  • Elsősorban Tesco és Auchan áruházakba, valamint a Kifli.hu központi raktárába kell elmenni a feleslegekért.
  • Elkötelezett segítőket keresünk, akik hosszú távon is vállalni tudják, hogy legalább heti egy alkalommal segítik a mentést. A sofőrök segítségére általában reggel 7 és 10 óra között van szükségünk.
  • A szállító járműveket az Élelmiszerbank biztosítja. Ezek kifejezetten az élelmiszermentéshez beszerzett kishaszonjárművek, tehát nincs szükség saját gépjárműre.
  • Az autóinkhoz "B" kategóriás jogosítvány kell, nomeg vezetési gyakorlat. A munka nem jár fizikai terheléssel.
  • A központi raktárunk címe 1172 Budapest, Lokátor utca 3. A szállítás minden esetben innen indul és itt ér véget. (Az Örs vezér terétől 18 percnyi buszozással és 1 percnyi sétával elérhetőek vagyunk. A környéken ingyen lehet parkolni.)


Jelentkezni a feher.balazs@elelmiszerbank.hu email címen lehet.

Köszönjük.