A Magyar Helsinki Bizottság főállású PÉNZÜGYI KOORDINÁTORT keres

 Kik vagyunk? A Helsinki Bizottság Magyarország egyik vezető emberi jogi szervezete, munkánkat számos nemzetközi díjjal jutalmazták az elmúlt években. Küldetésünk, hogy védelmezzük a demokratikus jogállamot, a független civil társadalmat, a tisztességes igazságszolgáltatást és a háború, üldöztetés elől menekülő embertársaink jogait. Évente több mint ezer olyan kiszolgáltatott helyzetben levő embernek nyújtunk ingyenes jogi segítséget, akik általában senki másra nem számíthatnak.

Miért jó velünk dolgozni? A Helsinki Bizottság egy dinamikus, barátságos munkahely, ahol van lehetőség folyamatos szakmai fejlődésre és egy igazi közösségben dolgozhatsz. Velünk átélheted milyen másokon segíteni – akár közvetlenül, akár közvetetten -, hogy milyen egy igazságosabb, befogadóbb társadalomért dolgozni, úgy, hogy közben egy profi, nemzetközi hírű csapat tagja vagy. Közös munkánk intenzív betanítással kezdődik, amihez a Bizottság csapata minden támogatást megad. Irodánk a pesti belvárosban található, ahol rugalmas munkaidőben dolgozunk.

Milyen állást hirdetünk? A Helsinki Bizottság Menekültügyi Programjába keresünk főállású pénzügyi koordinátort. Az ő feladata rendben tartani a Program projektjeinek és jogi segítő tevékenységének pénzügyi folyamatait, és ehhez költségvetési terveket és pénzügyi beszámolókat készíteni. A pénzügyi koordinátor kezeli a Program működéséhez kapcsolódó számlákat és kifizetéseket, és kapcsolatot tart adományozóinkkal (ENSZ, külföldi magánalapítványok, stb.), és segít újabb pénzügyi forrásokat felkutatni emberi jogi munkánk számára.

Milyen munkatársat keresünk? Olyat, aki felsőfokú képesítéssel rendelkezik, van pénzügyesként, projektkoordinátorként, stb. szerzett releváns tapasztalata, precíz, alapos és nem retten meg az Excel-tábláktól. Fontos, hogy folyékonyan írj és beszélj angolul, legyél kezdeményező és rugalmas, illetve azonosulj a Helsinki Bizottság küldetésével és munkájával. Előnyt jelent, ha már dolgoztál vagy önkénteskedtél emberi jogi vagy menekültügyi területen, vagy bármilyen civil szervezetnél, de ez nem elvárás. Szeretnénk, ha új munkatársunk szeptember elején munkába tudna állni.

Hogyan tudsz jelentkezni? Küldd el magyar nyelvű önéletrajzodat, nettó fizetési igényedet, két referenciaszemély nevét és elérhetőségét, valamint angol nyelvű motivációs leveledet a jobs@helsinki.hu emailcímre. Motivációs leveledben válaszolj ezekre a kérdésekre: a) Why would you like to work with the Hungarian Helsinki Committee?; b) Why do you think you are suitable for this particular job?.

 Várjuk jelentkezésedet!