Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Magyarország első környezeti tanácsadó irodája, az Ökoszolgálat 1 éve nyitotta meg Zöld Zug webáruházát és bemutatótermét a Belvárosban, az V. kerület Nádor u. 34-ben. A bolt a környezettudatosabb életre vágyó városlakók számára kínál olyan termékeket, melyek jóval kevésbé károsítják környezetünket, ugyanakkor nem drágábbak, sőt sokszor olcsóbbak a megszokott termékeknél.

Ma már több üzletben, bio boltban, sőt a nagyáruházakban is megtalálhatók zöld vagy annak mondott termékek. Miért népszerű mégis a Zöld Zug? Ez nem egy növekedés orientált piaci vállalkozás, mégis egyre többen találnak meg bennünket, hiszen csupa olyan terméket mutatunk be és ajánlunk, melyekben magunk is hiszünk, magunk is kipróbáltunk. Jól látható, hogy egyre népszerűbb a környezettudatosság, egyre többen érdeklődnek a környezetkímélő alternatívák iránt, ugyanakkor nem elegendő számukra, hogy megtalálnak egy terméket a polcokon. Kérdéseikre válaszokat, konkrét megoldásokat várnak, személyes tapasztalatokra kíváncsiak.

Számunkra az életmódváltás a lényeg, s a termékek csak az ehhez szükséges kellékek. A betérő látogatók gyakorlatias tanácsokat, felhasználói praktikákat kaphatnak felkészült munkatársainktól, vagy akár a többi vásárlótól, hiszen a betérők között gyakran alakul ki spontán beszélgetés, tapasztalatcsere. A környezettudatos életmód népszerűsítése érdekében az árakat is igyekszünk alacsonyan tartani.

A Zöld Zug kínálatában megtalálható termékek: növényi alapú tisztítószerek, natúrkozmetikumok, újrapapír termékek, megújuló energiával működő termékek, a környezettudatos életmódhoz szükséges könyvek, DVD-k és persze nagyanyáink újra felfedezett „csodaszerei”, mint a mosószóda, a szódabikarbóna, vagy az ecetes tisztítószer. Törekszünk a hazai termékek népszerűsítésére és bátorítjuk ügyfeleinket a saját maguk által elkészíthető kozmetikumok használatára, melyhez alapanyagokat, tubusokat, tégelyeket és természetesen recepteket is kínálunk. A termékek megvásárolhatók a www.zoldzug.hu webáruházunkban is.

Az immáron 20 éves Ökoszolgálat lakossági környezeti tanácsadó munkájának finanszírozásában növekvő szerep jut társadalmi vállalkozásunknak, melyet ezúton is köszönünk ügyfeleinknek, hiszen a civil szervezetek helyzete az egyéb források szűkülése miatt egyre nehezebb.