A Határtalanul program felfüggesztése a veszélyhelyzeti intézkedések miatt – FRISSÍTVE

2020. március 12.

A koronavírussal kapcsolatos megkeresések nagy számára tekintettel az utazás szervezése közben az alábbi tájékozódási lehetőségeket és intézkedéseket ajánljuk a Határtalanul! program keretében pályázóink figyelmébe.

Ajánlás a Határtalanul! program keretében tervezett utazások szervezéséhez a koronavírus okozta járványügyi helyzetre tekintettel
kép forrása: bgazrt.hu

Figyelem!

A Kormány a 40/2020. (III. 11.) rendeletével veszélyhelyzet kihirdetéséről döntött. Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2011. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § f) pontjában foglaltak alapján „a külföldre irányuló iskolai kirándulás tilos, a már lefoglalt, külföldre irányuló iskolai kirándulást le kell mondani”, így a Határtalanul programot is felfüggesztették.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Határtalanul program nyílt és meghívásos pályázatai esetében is kezdeményezi a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottságnál a megvalósítási időszak 2020. október 31-re, az elszámolási határidőnek pedig 2020. november 30-ra történő meghosszabbítását. Ez lehetővé teszi, hogy a kedvezményezettek erre irányuló egyedi módosítási kérelme alapján kitolódjon a támogatás felhasználása. A határidő-módosítási kérelmeket nyílt pályázat esetében az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER), meghívásos pályázat esetében a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerben (NIR) kérjük benyújtani. A benyújtott kérelmek alapján –a határidő általános meghosszabbítását jóváhagyó bizottsági döntést követően – egyedileg kezeljük a módosításokat.

A veszélyhelyzet miatti kormányzati döntések részletei kapcsán az érdekelteket folyamatosan tájékoztatjuk. Javasoljuk, hogy a járványügyi helyzet alakulásával kapcsolatos, naprakész hivatalos információkért és hatósági intézkedésekkel kapcsolatos tájékoztatókért a koronavirus.gov.hu honlap híreit is kísérje figyelemmel! 

Határtalanul 2020 pályázói figyelmébe!

Továbbra is várjuk a pályázati anyagokat a Határtalanul Program 2020. évi nyílt pályázati kiírásaira, hiszen ez az utazási, pályázási szándék jelzése, kezelésük értelemszerűen az aktuális jogi háttér alapján történik majd.

2020.03.11

forrás: bgazrt.hu


Címkék
pályázat, egészségügy