CivilTech
Hírek
Hír
Aranypánt-díj 2018 – Jelöléseket várunk!
2018. február 21.


846


A Roma Sajtóközpont idén immár negyedik alkalommal adja át az Aranypánt-díjat annak a hétköznapi roma hősnek, akit a roma közösség tagjai arra érdemesnek tartanak.

Büszkék vagyunk rá, hogy megalapítottuk Magyarország egyik legnépszerűbb közösségi alapú elismerését, hiszen a döntéshozatalban tavaly több mint harminc ezer ember vett részt.  Aranypánt-díjat elnyerni ezért nagy megtiszteltetés.

Most te is eldöntheted, hogy idén ki legyen az év hétköznapi roma hőse! Jelöld azt a cigány nőt vagy férfit a környezetedből, akire büszke vagy, akit mások is elismernek a tevékenysége és személyisége miatt, aki teszi a dolgát!

Hadd legyen az egész ország büszke rá!

Olyan nem közismert roma személy jelölését várjuk, aki

  • tevékenységével, munkájával elismerést, megbecsülést vívott ki a környezetében (például elismert mesterember, pék, fodrász, pedagógus, mérnök, orvos, stb.)
  • „hétköznapi hős”, tevékenysége nem a roma ügyhöz, érdekérvényesítéshez kötődik
  • feddhetetlen, példamutató életet él
  • nem tisztségviselője egyetlen politikai pártnak, politikai szervezetnek sem
  • elmúlt 20 éves

jelölt személy jellemzését néhány sorban kérjük, ami tartalmazza, hogy milyen tevékenységgel szolgált rá arra, hogy büszkék legyünk rá, illetve a jelölő és a jelölt elérhetőségeit.

Az ajánlásokat a romasajtokozpont@gmail.com címre várjuk, a tárgy mezőbe kérjük beírni: ARANYPÁNT.
2018. február 28-ig várjuk a jelöléseket.

forrás: romasajtokozpont.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-jei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keres ...
Címkék