Az E-STAR egy olyan nemzetközi projekt, amely az előítéletek, különösen a láthatatlan előítéletek és a gyűlöletbeszéd témájával foglalkozik, és amelynek célja, hogy az ifjúsági dolgozók számára új ismereteket és eszközöket nyújtson az emberi jogi nevelés területén. A partneri együttműködés lehetőséget nyújt a fiatalok tudatosságának növelésére vonatkozó bevált gyakorlatok, kihívások és lehetséges megoldások cseréjére.

Online játék

Próbáld ki a Napról Napra játékunkat!

Kipróbálom!

Kézikönyv

Tudj meg többet a láthatatlan rasszizmusról!  

Letöltöm!

E-learning kurzus

Neked szól, ha nem a csak olvasnál róla. 

Tovább!

A projekt 22 hónapja során az a célunk, hogy olyan eszközöket hozzunk létre, amelyek láthatóvá teszik a láthatatlan rasszizmus problémáját, megakadályozzák azt, és elősegítik az egyenlőségen alapuló kapcsolatokat. A magyar jó gyakorlatok átadásában a játékosítás és IKT eszközök használatában gyűjtött tapasztalatainkat kovácsoljuk gyakorlat formájába. Ezenkívül e learning anyag (MOOC Massive Open Online Course) készül az ifjúsági dolgozók online tanulásához elősegítve az interaktívabb és fenntarthatóbb tanulást.

A projekt aktív parneri csapatát a nem formális oktatásban, az emberi jogi nevelésben, a gyűlöletbeszéd és a diszkrimináció megelőzését célzó oktatási programokban jártas szervezetek alkotják: CAZALLA Intercultural (Spanyolország), REPLAY Network (Olaszország), Emberség Erejével Alapítvány (Magyarország), TERRAM PACIS (Norvégia).

Az Erasmus + Youth által társfinanszírozott stratégiai innovációs partnerség.

Próbáld ki az E-STAR játékokat!


Ha használnád iskolai környezetben a játékot, azt plusz gyakorlatokkal együtt javasoljuk feldolgozásra. Igényeld a tanórai feldolgozást segítő ingyenes óravázlatunkat az alábbi adatlap kitöltésével, vagy a siegler.anna@emberseg.hu email címen!

 

Forrás: emberseg.hu