A 2020 -ban elindított Európai Társadalmi Vállalkozás Monitor (ESEM - European Social Enterprise Monitor) az első európai szintű társadalmi vállalkozás felmérés. Célja a társadalmi vállalkozások adatainak összegyűjtése, valamint igényeinek és érdekeinek kommunikálása, támogatása és előmozdítása Európában és azon kívül. Az ESEM elősegíti a valódi adatokon és tényeken alapuló döntéshozatalt a finanszírozók és a szakpolitika részéről, támogatja az európai együttműködést és a legjobb gyakorlatok terjesztését. Ez lehetővé teszi a jövőbeni jobb finanszírozás, jogszabályok, szakpolitikák és támogatás kidolgozását. 

Az ESEM az Euclid Network - a társadalmi vállalkozásokat támogató szervezetek európai hálózatának kezdeményezése, több mint 20 társadalmi vállalkozást támogató tagszervezet, partner és egyetem együttműködésével köztük Magyarországon a Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciója által valósul meg, az Európai Bizottság, a Google.org, az SAP, az ImpactCity, Bertelsmann Stiftung, Világ Gazdasági Fórum és Schwab Alapítvány támogatásával. Az ESEM-t hatásvezérelt szervezetek folyamatosan növekvő konzorciuma valósítja meg Európa-szerte, 21 országban, 21 nyelven.

A kérdőív kitöltése körülbelül kb. 30 percet vesz igénybe és az Ön válaszai rendkívül értékesek számunkra. A kérdőívet itt találja magyar nyelven:  https://bit.ly/ESEM2021_HU

Ha pedig tovább olvasna a kezdeményezésről, és az eddig más országokban elkészült jelentéseket is megtekintené, látogasson el erre az oldalra:

https://euclidnetwork.eu/portfolio-posts/european-social-enterprise-monitor-esem/"