A Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciója 2023-2024-ben is csatlakozott a Euclid Networkhöz és további 30+ nemzeti társadalmi vállalkozáshoz, kutatóintézethez Európa-szerte egy cél érdekében: hogy átfogó képet kaphassunk a társadalmi vállalkozások helyzetéről az Európai Társadalmi Vállalkozás Monitoron keresztül.

A Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciója egy alulról jövő önszerveződő egyesület, amely a társadalmi vállalkozói szektor valódi és széleskörű képviseletét és fejlesztését tűzte zászlajára. Egyik legfőbb célunk a társadalmi vállalkozások létrehozását, finanszírozását és növekedését támogató környezet kialakítását célzó átfogó stratégia kidolgozása, elfogadtatása és megvalósítása. Úgy hisszük, ez a levél egy fontos lépés ennek a célnak az elérésében.

Töltse ki a 2023-as Európai Társadalmi Vállalkozás Monitor felmérés kérdőívét!
Járuljon hozzá egy társadalmi vállalkozás-barát környezet kialakításához!
https://euclid.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6QXaiQ0xOnUAj66

Az Európai Társadalmi Vállalkozás Monitor (European Social Enterprise Monitor, ESEM) célja, hogy betekintést engedjen a hazai társadalmi vállalkozási ökoszisztéma részleteibe, az európai ökoszisztémával összehasonlíthatóvá téve azt. A felmérés által összegyűjtött adatok segítenek majd a jogalkotóknak, a döntéshozóknak és a finanszírozóknak jobban megérteni azokat a jelenlegi kihívásokat és igényeket, amelyekkel a társadalmi vállalkozók szembesülnek. Ez lehetővé teszi a jövőbeni jobb finanszírozás, jogszabályok, szakpolitikák és támogatás kidolgozását. A kutatás egy lehetőség arra, hogy a hazai társadalmi vállalkozások hallassák a hangjukat az őket érintő itthoni és európai kérdésekben.

A kérdőív kitöltése körülbelül kb. 30 percet vesz igénybe és az Ön válaszai rendkívül értékesek számunkra. A kérdőívet itt találja:  https://euclid.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6QXaiQ0xOnUAj66