A budapesti fiatalok helyzetével, ifjúságpolitikai kérdésekkel, valamint az ifjúsági részvétellel foglalkozó – véleményező és javaslattevő fórumként működtetett – munkacsoport a civil szervezetekkel történő szakmai együttműködés előmozdítását, hatékonyságának növelését, illetve az egymás közti folyamatos konzultációt és a tárgyalások biztosítását szolgálja.

Az ülésen három napirendi pontról tárgyalhatnak a munkacsoporttagok. Elsőként dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes köszönti a résztvevőket, amelyet a „Fővárosi Diákparlament koncepciójának bemutatása, valamint közös gondolkodás a diákönkormányzatiság jelenlegi helyzetéről” tárgyú napirendi pont követ. Végezetül a civil szervezetek, a fiatalok politikai részvételiségét és diákönkormányzatiságának megszervezését elősegítő javaslatainak bemutatására kerül sor, melynek részeként az ülést a demokratikus gyakorlatok és állampolgári nevelés elősegítéséről szóló közös eszmecsere zárja.

A munkacsoport tagjai az ülés napját megelőző tizedik napig, 2024. június 30-ig tehetnek a tervezett napirendet érintő módosító, illetve új napirendi pont felvételére irányuló javaslatot, melyet a bosz.anett@budapest.hu e-mail címre lehet beküldeni. Az ülés végleges napirendje a beérkezett javaslatok alapján kerül összeállításra.

Az ülés személyes jelenlét mellett kerül megrendezésre a Városháza épületében (1052 Budapest, Városház u. 9-11.;), amelyhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet 2024. július 5. napjáig a következő linkre kattintva lehet megtenni: https://forms.office.com/e/2EzykK2z4N 

Az önkormányzat épületébe történő belépéshez a szükséges információk a regisztrációt követően kerülnek megküldésre.

Az alakuló ülés meghívója ide kattintva tölthető le. 

Forrás:budapest.hu