December 1-jével második alkalommal indult el az Év Fővárosi Civil Szervezetéről szóló lakossági szavazás, melyen a kampány végéig, 2024. január 15-ig minden 14. életévét betöltött, Budapesten élő, tanuló vagy dolgozó személy részt vehet. Látogass el a megújult Budapest Portálraismerd meg a pályázó civil szervezeteket és döntünk együtt ki legyen a cím 2024-es birtokosa.

Szavazok!

A nyertes szervezet az 1 millió forintos pénzjutalom mellett egy évig lesz jogosult a kitüntető cím használatára a 2024. február 1-i ünnepélyes díjátadót követően. A Városháza szimbolikus kulcsát pedig a díjat első alkalommal elnyerő szervezettől, az Utcajogász Egyesülettől veheti majd át.

A címre idén is pályázati úton lehetett jelentkezni: bármely budapesti székhelyű, és legalább egy éve aktív tevékenységet végző civil szervezet beadhatott pályázatot 2023. augusztus 2. és szeptember 17. között.

A beérkezett és érvényes pályázatokat az elbírálás első fordulójában a Budapesti Civil Adatbázisban regisztrált szervezetek rangsorolhatták. A Budapesti Civil Adatbázis véleményét figyelembe véve az összes beérkezett pályázat közül Karácsony Gergely főpolgármester választotta ki a legjobb 10-et, ezeket a mai nappal, azaz december elsejével online szavazásra bocsátjuk.

A 2024-es Év Fővárosi Civil Szervezete cím jelöltjei:

Adománytaxi Alapítvány

Civil Rádiózásért Alapítvány

Heti Betevő Egyesület

Káva Kulturális Műhely Egyesület

Magyar Hospice Alapítvány

Oltalom Karitatív Egyesület

S.O.S. Krízis Alapítvány

Szivárvány Misszió Alapítvány

Utcáról Lakásba! Egyesület

Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért

Vidd hírét a szavazásnak, hogy ezáltal is minél többen megismerhessék a városunkért tevékenykedő civil szervezeteket és áldozatos munkájukat! 

Forrás: Civil Hírlevél Bp