Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Társadalmi egyeztetés a civil rendelet koncepciójáról

Meglátásunk szerint a Fővárosi Önkormányzat és a civil szervezetek intézményesített viszonya az elmúlt években érdemtelenül kiüresedett, ezért a jelenleg is hatályban lévő a Fővárosi Önkormányzat és a fővárosi civil szervezetek kapcsolatrendszerének egyes kérdéseiről és pályázati rendszeréről szóló, 61/2008. (XI. 21.) önkormányzati rendelet alkalmazása helyett egy saját rendelet elfogadását tűztük ki célul.

Valljuk, hogy az új fővárosi civil rendelet akkor tudja tartósan a városlakók érdekeit szolgálni, ha annak megalkotásába a budapestieket is bevonjuk, hiszen a fővárosban működő civil társadalom is az ő érdekeiket képviseli. Ezért azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy mondják el nekünk véleményüket a leendő rendelet alapjául szolgáló, csatolt szöveges koncepcióról. Nem csak a koncepcióval kapcsolatban várjuk a visszajelzésüket, hanem az ahhoz kötődő preambulumról is, amelyben a civil szervezetekkel kapcsolatos stratégiánk főbb pontjait is nyilvánosságra hozzuk.

Arra kérjük Önöket, hogy a most közzétett szöveggel kapcsolatos meglátásaikat szeptember 15-ig osszák meg velünk a civiliroda@budapest.hu email címen. Annak érdekében, hogy a lehető legrészletesebben megvitathassuk a felmerülő kérdéseket, lehetőséget biztosítunk egy másfél órás online konzultációra is szeptember 8-án délután 16.30 órakor A konzultáció valamennyi érdeklődő számára nyitott, de  előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat szeptember 6. 17.00 óráig jelezzék a civiliroda@budapest.hu email címen.  

Köszönjük, ha meglátásaikkal segítik egy Klímatudatos és Zöld, egy Esélyteremtő és egy Kezdeményező Budapest megteremtését!

A civil rendelet koncepcióját ide kattintva érhetik el.

Adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva érhetik el. 

forrás: budapest.hu