A Civilizáció koalícó nyilatkozatot adott ki a Szuverenitásvédelmi Törvénycsomag elfogadása ellen, amelyhez az eddig csatlakozott civil szervezetek mellett további csatlakozókat, támogatókat várnak.
 
A Civilizáció nyilatkozata és felhívása: https://civilizacio.net/hu/hirek-jegyzetek/szuverenitas
 
Az Országgyűlés tervezi elfogadni az úgynevezett szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, amely veszélyezteti a demokratikus közéletet és tovább mélyíti a társadalmi nyilvánosság felszámolását. A jelen nyilatkozathoz csatlakozó civil szervezetek és közösségek tiltakoznak a tervezet elfogadása ellen, és felszólítják a kormányt, hogy hagyjon fel az állampolgárok megbélyegzésével és megfélemlítésével.

Hogyan Csatlakozhatsz: Mindenkit, aki osztja aggodalmunkat és elkötelezett a demokrácia védelme mellett, arra buzdítunk, hogy csatlakozzon a tiltakozó nyilatkozathoz. Magánszemélyként vagy civil szervezetként könnyedén kifejezheted tiltakozásodat az elfogadás ellen, és segíthetsz megvédeni az alapvető jogokat.
A szuverenitásvédelmi törvénycsomag elleni tiltakozás nem csupán egy dokumentum, hanem az állampolgárok összefogása a demokrácia és az emberi jogok védelmében. Minél többen csatlakozunk, annál erősebb üzenetet küldünk arról, hogy nem hagyjuk figyelmen kívül az alapvető értékeket. A közös fellépés a szabadság és a demokrácia védelmét szolgálja, és mindannyiunk felelőssége, hogy álljunk ki az értékeinkért és jövőnkért.