Május 1-jével megszűnt a Google Workspace ingyenes változata, a felhasználók az igényeiknek megfelelő fizetős modellben folytathatják tevékenységüket, vagy a civil szervezeteknek volt lehetőségük június 1-ig Google Workspace Nonprofit Szervezeteknek csomagra váltani. Ezután a Google 60 napra felfüggeszti a fiókokat, ezt követően elbúcsúzhatnak a Gmail és a környező szolgáltatások áldásaitól. (Cikk ITT)

Még a héten tehát van lehetőség Google Workspace Nonprofit Szervezeteknek csomagra váltani azoknak a szervezeteknek, akik eddig ingyenes Google workspace business vagy G-Suite-ot használtak, hogy visszakapják és megtartsák június elsejével zárolt adataikat. 

Ha szervezete rendelkezik Google Nonprofit Szervezeteknek-csomaggal, jogosult a nonprofit szervezethez kapcsolódó Google Workspace-ajánlatokra:

Jellemzők összehasonlítása ITT

Google Workspace csomagok összehasonlítása ITT

Hogyan aktiválja a Google Workspace Nonprofit Szervezeteknek szolgáltatást?

Nyissa meg a Google Nonprofit Szervezeteknek oldalt , és jelentkezzen be szervezete adminisztrátori fiókjával. Ezután kattintson a Kezdő lépések gombra. A rendszer megkérdezi, hogy nonprofit szervezete jelenleg használja-e a Google Workspace szolgáltatást.

Ha szervezete jelenleg nem használja a Google Workspace-t, és regisztrálnia kell:

  1. A rendszer átirányítja a Google Workspace Nonprofit Szervezeteknek 14 napos ingyenes próbaverziójának megkezdésére, ahol akár 10 felhasználó is felfedezheti a Google Workspace szolgáltatásait.
  2. Ellenőrizze, hogy Ön a domain tulajdonosa.
  3. Kattintson az Aktiválás gombra!

Ha szervezete jelenleg a Google Workspace-t használja :

  1. A rendszer felkéri, hogy ossza meg domainjét, hogy ellenőrizhessék az Ön által használt Google Workspace-kiadást.
  2. A rendszer megmutatja, hogy az Ön nonprofit domainje milyen Google Workspace-ajánlat(ok)ra jogosult.
  3. Kövesse a lépéseket, majd kattintson az Aktiválás gombra!

Fontos: Kérelmét 3 munkanapon belül megvizsgálják. E-mailben értesítik, ha domainjét sikeresen frissítették, vagy további lépéseket kell tennie a Google Workspace Business és Enterprise kiadások kedvezményes áraiért.

 

Hogyan váltson vissza fizetős Workspace csomagról, a Google Workspace Nonprofit Szervezeteknek szolgáltatásra?

Ha fizetős G Suite- vagy Google Workspace-kiadásra frissített, visszaválthat ingyenes Google Workspace Nonprofit Szervezeteknek-előfizetésére.

  1. Váltson Business Starter csomagra
  2. A Google Workspace ügyfélszolgálatához fordulva nyújtson be kérelmet Business Starter-előfizetésének Google Workspace for Nonprofits programmá konvertálására.

Fontos: Attól számítva, hogy felveszi a kapcsolatot a Google Workspace ügyfélszolgálatával, körülbelül 5 napba telhet, mire Business Starter-fiókja átalakul Google Workspace Nonprofit Szervezeteknek szolgáltatássá. Ha a Business Starter szolgáltatást használja, minden egyes felhasználó után a normál listaárat kell fizetnie minden hónapban, az előfizetéssel töltött napok számának megfelelő arányban.

Váltás előtti teendőkről, ITT olvashat.