Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Ha egy településen azért jár iskolába egy gyerek, mert ott enni kap, akkor nagyon nagy a baj. Magyarországon a kétmillió iskolás, óvodás gyerekből 350 ezer tartozik ebbe a kategóriába, sokan péntek délutántól hétfő reggelig semmit nem esznek - jelezte Király Gábora Népszavának.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke a lap pénteki számában közölt interjúban kifejtette: évente másfél-kétmilliárd forintból vásárolnak élelmiszert. Tartós élelmiszereket, készételeket küldenek a rászorulóknak. Vannak olyan családok, amelyek éppen a szegénység és a nyomor határán lebegnek, ők havi 25-50 ezer forintos készpénzsegélyt kapnak. "A mi adományaink 50 százaléka a cigány gyerekek szájába kerül" - mondta.

Király Gábor szerint a gazdasági világválság borzasztóan megrázta az embereket. Azok, akik korábban évente kétszer, háromszor is küldtek 300 vagy épp 2000 forintot, ezt ma már nem tudják megtenni.

forrás: gazdasagiradio.hu