Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A 2001-ben alapított www.greenfo.hu mára megkerülhetetlen szereplővé, egyfajta civil hírügynökséggé vált a környezet- és természetvédelem területén. Most új külsőt kapott a portál, amelyen a kék, a zöld és a barna színek dominálnak. A látvány mellett a fejlesztők számos programozási módosítást is beépítettek, így például átalakult a menüszerkezet, és lehetővé vált a tartalmak megosztása a közösségi oldalakon.
A naponta 7-8 friss hírrel bővülő honlap látogatói naprakész tájékoztatást kapnak többek között a kolontári és a fukusimai katasztrófa fejleményeiről, a budapesti kerékpáros ügy felfutásáról, a klímaváltozás alakulásáról, a génmódosított növények körüli küzdelemről, továbbá számos civil, állami és céges zöld kezdeményezésről. Az elmúlt tíz év alatt a honlap szerkesztői közel 28 000 cikket helyeztek el a portálon – az így létrejött egyedülálló zöld hírarchívum lefedi az utóbbi évtized összes fontos környezet- és természetvédelmi témáját.

A greenfo.hu számos további, népszerű szolgáltatást is nyújt látogatóinak. Az Állásbörzében az állást keresők és kínálok ingyenesen hirdethetnek, a Programajánlóban pedig aktuális programokról és pályázatokról értesülhetnek a netezők. A Kiadványfigyelő könyvek, folyóiratok, CD-k és DVD-k ajánlóit tartalmazza. A Magyarországon unikumnak számító Zöld jogász rovatunkban az olvasók jogi kérdéseket tehetnek fel a Greenfo jogászának, a Zöld szemmel rovatba pedig környezetszennyezésekről, illetve pozitív példákról küldhetnek be képeket. Az adatbázisokban utána lehet nézni a védett fajoknak és területeknek, környezetvédelmi hírleveleknek, emellett szakdolgozatokat is le lehet tölteni. A regisztrált felhasználók saját képgalériákat hozhatnak létre. Új rovat a Zöld címlista, ahová magánszemélyek és szervezetek helyezhetik el elérhetőségeiket. Szintén újdonság a Multimédia oldal, itt videók és hanganyagok találhatók.

Szolgáltatásaink szerkesztőknek, újságíróknak

Sok szerkesztőségben használják a Greenfo-t kiindulópontnak riportokhoz, cikkekhez. Az újságírók munkáját napi híreink mellett speciális szolgáltatásokat nyújtó sajtószobánkkal is segítjük, ahol sajtótájékoztató-meghívókat, sajtóközleményeket, internetes napi sajtófigyelőt és letölthető sajtófotókat találhatnak a kollégák.
Emellett vasárnaponként küldjük szét (jelenleg 12.000 címre) „greenfo info” hírlevelünket, melyben az elmúlt hét legfontosabb hírei mellett a következő hét programjait, és sajtómeghívóit olvashatják a feliratkozottak. Regisztráláskor érdemes a hírlevélre is feliratkozni.

Szolgáltatásaink zöld szervezeteknek:

Ha zöld témájú anyagot szeretnétek nálunk elhelyezni, közvetlenül megtehetitek a megújult greenfon regisztráció ill. bejelentkezés után:
sajtótájékoztató meghívók: http://www.greenfo.hu/sajtoszoba/sajtotajekoztatok
Programajánlók: http://www.greenfo.hu/programok
És be lehet küldeni cikket pl. sajtóközlemény. itt: http://www.greenfo.hu/hirek/velemeny
Egyéb változásokról itt: http://www.greenfo.hu/hirek/2011/05/19/hasznalati-tippek-az-uj-greenfo-hoz

Így várnánk, mert minimális a kapacitásunk.