Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az adományozó szándékai alapján a laptopokat elsősorban menekült gyermekeknek és családoknak, valamint menekülteket támogató szervezeteknek, formális és informális csoportoknak, oktatási és köznevelési feladatokat ellátó szervezeteknek és intézményeknek, valamint pedagógusoknak osztják ki nyílt pályázat útján. Kiemelten fontosnak tartják a 2022. február 24-én kirobbant ukrajnai háború okán kialakult humanitárius katasztrófa következményeinek enyhítését, különösen a háború elől Magyarországra menekülő, vagy Ukrajna határain belül menekülni kényszerülő családok, gyermekek, felnőttképzésben részt vevő, vagy indokolt esetben ezen kategóriák egyikébe sem sorolható személyek oktatáshoz való hozzáférésének, beilleszkedésének, kapcsolattartásának támogatását.   

A menekülteket segítő civil szervezetek, szerveződések és ügyfeleik részére kiírt pályázat: civil laptop pályázati adatlap,

Benyújtási határidő: 2022. november 30.