A podcast olyan - elsősorban szövegközpontú - hangzó tartalom, amely kifejezetten podcastra készül, vagy amely podcast formában is elérhető és amely sorozatszerűen jelenítődik meg közönsége számára. A hallgatók a podcastcsatornára feliratkozva arról letölthetik az epizódot, és ezt követően bármikor, bárhol, eszköztől függetlenül meghallgathatják azt. (A videopodcast nem kizáró ok, továbbá nem kizáró, ha videopodcastként a YouTube-on is megjelent a sorozat, de mellette legyen hanganyagváltozat is.)
Csak sorozattal (egymástól független témájú epizódokkal is) lehet nevezni, amelynek minimum öt adása, vagy annál több van. Egy epizódot kell megnevezni a versenyben induló produkcióként, a további minimum négy epizód pedig a sorozat jellegét hivatott bemutatni a zsűri számára. A zsűri az egész sorozatot is értékeli. A podcaston belül a következő három témakörbe tartozó műsorral lehet a versenyben részt venni.

NEVEZÉSI KATEGÓRIÁK ÉS TÉMAKÖREIK
a) Oktató, edukációs, edutainment: tudomány és technika, társadalom és művészetek, jog, oktatás (pl.: matek, nyelv, történelem), sport, fitnesz, egészség, vallás, pszichológia/önfejlesztés stb.
b) Szórakoztató, életstílus, kulturális: művészetek és kultúra (pl.: film, könyv, képzőművészet, színház, tv, zene), sport, e-sport, gaming, fitnesz, szabadidő, utazás, egészség, gasztronómia, életmód, gyerek-család, humor, show, bulvár- és celebvilág, krimi és bűnesetek/true crime, spiritualitás stb.
c) Üzleti, szakmai: kommunikáció, PR, marketing, befektetés, pénzügy, coaching, tanácsadás, vállalkozás, HR, ipar, digitalizáció, IT stb.
Különdíj a legegységesebb, komplex kommunikációs felépítésért, ha lesz a mezőnyben kiemelkedő alkotás ebből a szempontból: a különdíj nyertese egy olyan műsor, aki a legtöbbet (nem anyagi szempontok szerint) tette azért, hogy kiszolgálja hallgatói igényeit. Minőségi kommunikáció, kiegészítő tartalmak, hagyományosabb marketingcsatornák használata, kommunikáció és közösségépítési aktivitások stb.
Pályázni a 2022. március 20. és 2023. április 20. közötti adásba ment anyagokkal lehet.
Nevezési díj: 6 ezer Ft + 27% áfa

A nevezésnek egy dokumentációban tartalmaznia kell a következőket elküldve apalyazat@podcastfestival.hu e-mailcímre. A szöveges anyagokat írásvédett file-okban (pdf) legyenek kedvesek megküldeni.
A tárgyban először a nevezési kategóriát, majd a nevezett műsor címét kérjük megjeleníteni.
Pl.: oktató, edukációs/xy című adás.
1. A nevezett konkrét adás és a sorozat (például csatorna, vagy lejátszási lista) URL-jének megadása, ahonnan mindenki számára hozzáférhető.
2. A nevező adatai:
a) cégnév/természetes személy nevező esetén teljes név,
b) számlázási és postázási cím,
c) adószám vagy adóazonosító jel,
d) A kapcsolattartó neve, e-mailcíme, telefonszáma,
e) amennyiben a shortlistbe kerül a versenymű, abban az esetben a díjátvevő delegált neve, e-mailcíme, telefonszáma, aki a díjátadó helyszínén személyesen megjelenik.

Továbbá legyen kedves az alábbi kérdéseinkre válaszolni:
Figyelem! Fontos betartani a megadott terjedelmi korlátokat! Az efeletti anyagokat nem értékeljük. Irányadó a Word dokumentum statisztika. Az aláhúzással jelölt anyagokkal mutatjuk be a shortlistesek és a győztesek esetében a produkciókat a nyilvánosság számára.
a) A versenymű és a kulcsadatok összefoglalása, melynek tartalmaznia kell a nevezett egy adás címét és a sorozat címét és az alkotókat (max. 100 szó).
b) Milyen cél érdekében hozta létre, és az eredmény mennyire felelt meg a kitűzött célnak?
Saját márka népszerűsítése, önkifejezés, énmárka gondozása, új médiacsatorna létrehozása és annak oka, termék- vagy szolgáltatásértékesítés, kapcsolattartás a célcsoporttal, egyéb kommunikációs célok (max.120 szó).
c) Tartalmi összefoglaló a sorozatról: a műsor címe és az a szöveg, ami a közönség számára a műsor tartalmát hirdeti (max. 80 szó). (Ez az anyag csak a shortlistesek illetve győztesek esetében kerül nyilvánosságra.)
d) Tartalmi összefoglaló a konkrét nevezett epizódról: az epizód címe és az a szöveg, ami a közönség számára a műsor tartalmát hirdeti (max. 80 szó). (Ez az anyag csak a shortlistesek illetve győztesek esetében kerül nyilvánosságra.)
e) Üzleti modellje: Miből tartja fent a podcastot? (Önfinanszírozás, támogatás, esetleg reklám.) (Max. 80 szó.
f) Az adott adáshoz kapcsolódó promóciók, a kommunikáció általános leírása: kommunikációs eszközök használata, motivációs eszközök, brandingelés, közönségszervezés stb. (max.100 szó).
h) Egy fotó vagy grafika, ami a podcastot jelképezi és amivel majd a nyilvánosság felé bemutatásra kerülhet. (Ezt a szándékot, kérjük, jelezzék is az adott képnél.)Valamint ha vannak a nevezett sorozathoz kapcsolódó egyéb kreatív anyagok, hangok, képek (max. 3 db A/4 oldalon elhelyezve), úgy azokat is kérjük feltölteni (max.100 szó).

ÁLTALÁNOS NEVEZÉSI FELTÉTELEK MINDEN KATEGÓRIÁRA
A versenyben a következő alkotások vehetnek részt- Kizárólag magyar nyelvű alkotásokkal lehet pályázni - nem kizáró ok, ha a magyar nyelvű anyagnak idegennyelvű mutációja is készült. - A fenti felsorolásban szereplő kategóriacsoportban és a hozzájuk kapcsolódó nevezési kategóriákban csak olyan művek vehetnek részt, amelyek 2022. március 20. és 2023. április 20. között kerültek az interneten keresztül első alkalommal bemutatásra. - Amelyek nevezési díja a kiállított számla alapján, az azon feltüntetett határidőig beérkezik a szervezők számlájára.- A nevezési határidőn belül a palyazat@podcastfestival.hu címre beérkező nevezés, amely nevezést a beérkezéstől számított 24:00 órán belül a szervezők e-mailben visszaigazolnak. Amennyiben nem kapott visszaigazolást, úgy haladéktalanul jelezze a következő e-mailcímen: info@podcastfestival.hu. - Mivel a fesztivál politikamentes, így aktuál- és pártpolitikai témájú pályázatokat nem várunk, nem fogadunk.
A verseny az adott kategóriában csak akkor indul el, ha legalább három nevezés érkezett. Ha ez nem valósul meg, a beérkezett nevezési díjat visszautaljuk az adott kategóriában nevezők részére.- Csak hiánytalan pályaművel lehet a versenyben részt venni.

Nevezési díjak:
Minden nevezési kategóriában 6000 Ft + 27% áfa a nevezési díj nevezett alkotásonként. A nevezés beküldése mellett, a www.podcastfestival.hu weboldalon a "nevezés" feliratú ikonra kattintva online felületen intézhető a nevezési díj adminisztrációja (díjbekérő kézhezvétele) és kifizetése. A nevezési díj beérkezésekor a nevezési díjról számlát küldünk a kapcsolattartóként megadott személy e-mailcímére.
A nevezési díj kifizetését banki átutalással is lehet teljesíteni, amely esetében a közlemény rovatban pontosan feltüntetendő a pályamű címe és nevezési kategóriája. Abban az esetben, ha a nevezés nem felel meg a versenykiírásban szerepelteknek, és az alkotás nem vehet részt a versenyben, a nevezési díj pedig beérkezett a szervezők számlájára, a nevezési díjat 15 napon belül visszautaljuk a feladó bankszámlájára.

A PodcastFestival 2023 nevezési díj számlaszáma:
Internet-Média és Kamera Hungary Kft.:
MagnetBank - 16200151-18542761-00000000

Nevezési határidő:
A nevezéseket 2023. március 23-tól április 23. 12:00 óráig lehet benyújtani a palyazat@podcastfestival.hucímen.

Kedvezmények:
A nevező cégek részére 15% kedvezményt biztosítunk a Digital-Media Hungary 2023 Konferencia belépőjegy árából (szállás, ellátás kivételével) maximum 5 főig. A kedvezményre jogosító személyes kódot igényük alapján nevezésük visszaigazolását és a nevezési díj beérkeztét követően küldjük meg a kapcsolattartó e-mailcímére. A kupon más cégre vagy személyre át nem ruházható.

A verseny menete
A nevezési határidő lejártáig (2023. április 23. 12:00 óráig) a Fesztiváliroda által megadott e-mailcímre beérkezett alkotásokból kategóriazsűri választja ki a döntőbe jutó műveket. A kategóriazsűri döntéséről minden nevező írásban tájékoztatást kap. A döntős alkotásokat a versenyzsűri értékeli, amelynek alapján a díjátadóra 2023. május 31-én kerül sor Budapesten, a PodcastFestivalon.

FESZTIVÁLNAPTÁR
- Pályázni a 2022. március 20. és 2023. április 20. között adásba ment anyagokkal lehet.
- Pályázati időszak: 2023. március 23.–április 20.
- Beszélgetés a pályázatokról a Digital-Media Hungary 2023 Konferencián április 26-án.
- Shortlist bejelentése: 2023. május 11.
- PodcastFestival: díjkiosztó és a zsűri bemutatása, 2023. május 31.
- Beszélgetések az egyes versenykategóriák kapcsán a győztes alkotások delegált képviselőivel 2023 nyarán a Digital Hungary/Reboot Hungary/YouTube csatornáján; téma a pályaművek, az alkotók és az adott műfajok.
Felhívjuk a figyelmet, előfordulhat, hogy a versenyben meghirdetett időpontok módosulnak! Az esetleges változásokat haladéktalanul közzétesszük a fesztivál weboldalán: www.podcastfestival.hu

A díjakról a következő oldalon olvashat.
Díjak:
Az adott kategória legjobbja 2023-ban
- A díj alakzat és oklevél, ez utóbbi digitálisan is használható verzióját is megkapja a nyertes.
- Az alkotó(k) képviselőjével egy cikket vagy interjút közlünk a DigitalHungary.hu szakportálon a produkcióról.
- 2023 nyarán a Reboot Hungary podcast egyes adásaiban beszélgetést folytatunk a fesztivál három produkciócsoportjában győztes alkotások delegált képviselőivel.
- A konferencia közösségimédia-felületein két hétig hirdetjük a kategória győztesét.
- Sajtóanyag kiküldése az országos sajtónak.
- Egy belépő az Internet Hungary vagy a DigitalMedia Hungary konferenciák valamelyikére egy éven belül. A díj más cégre, vagy személyre át nem ruházható.
- Egy szabadon választott (a szervezővel előzetesen egyeztetett témájú) előadás megtartása a következő Internet Hungary 2023 Konferencián.

Shortlistesek elismerése:
- A shortlistre került pályázók egy-egy képviselője (aki díjazás esetén díjátvevő és előadó) számára belépőt biztosítunk a PodcastFestivalra.
- Egy belépő az Internet Hungary vagy DigitalMedia Hungary konferenciák valamelyikére egy éven belül. A díj más cégre, vagy személyre át nem ruházható.
- Azokat a cégeket, amelyek ehhez hozzájárulnak, a közösségi médiában egy hétig hirdetjük.
https://www.podcastfestival.hu/palyazat/

Forrás: pafi.hu