2022-es pályázat

A Vodafone Magyarország Alapítvány 2018-ban hirdette meg először a Digitális Díjat. A 15 millió forint összdíjazású pályázat célja, hogy ösztönözze és elismerje az innovatív gondolkodású személyeket és szervezeteket, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. Olyan kész megoldásokat, termékeket vagy szolgáltatásokat keresünk, amelyek vagy bevezetés előtt állnak, vagy már működnek, és a díjjal továbbfejlesztésük valósulna meg.
A pályázatok benyújtása a Vodafone Digitális Díj pályázati felületén keresztül lehetséges.

2022-ben is három, korunk kihívásaival összefüggő kategóriában várjuk a pályázatokat:
  • Digitális Esélyegyenlőség kategóriában olyan digitális innovációkkal lehet nevezni, amelyek hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását segítik, így életük a pályázatban bemutatott megoldásokkal teljesebbé válhat.
  • Digitális Társadalom kategóriában olyan innovatív digitális megoldásokkal lehet nevezni, melyek valamely társadalmi szegmens javát szolgálják, illetve valamilyen módon képesek megoldást nyújtani korunk társadalmi kihívásaira.
  • Környezetvédelem és Fenntarthatóság kategóriában pedig olyan digitális zöld megoldásokkal lehet pályázni, amelyek a környezet védelmét szolgálják a környezettudatosság és fenntarthatóság elvei/eszközei/módszerei segítségével.
  • Az idei pályázat újdonsága továbbá, hogy a Vodafone különdíjban részesíti a legjobb 5G technológiára építő innovációt. A különdíj, és az azzal járó 1 millió forintos jutalom, valamint a szakmai mentorálás a Vodafone vállalati szolgáltatásokért felelős üzletágának felajánlása. A különdíjat bármelyik fentebb említett pályázati kategória pályázója megkaphatja.

Zsűri

Dr. Solymár Károly Balázs
Digitalizációért Felelős Helyettes Államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Orbán Anita
A Vodafone Magyarország Vállalati Kapcsolatokért Felelős Vezérigazgató-helyettese, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja

Dr. Charaf Hassan
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának Dékánja; a Vodafone Magyarország Alapítvány Kuratóriumi Elnöke

Bereczki Anna
Korábbi Vodafone Digitális Díj nyertes, a SMAPP LAB Kft. Társalapítója, Kutatásvezetője

L. Ritók Nóra
Az Igazgyöngy Alapítvány Alapítója, Szakmai vezetője

Dr. Pete Gábor
A Vodafone Magyarország IoT és Konvergens Megoldásaiért Felelős Szakértékesítési Igazgatója

Zsiborás Gergő
Forbes Vezető szerkesztő

Díjazás

A Vodafone Digitális Díj 15 millió forint összdíjazású. A zsűri fenntartja a jogot arra, hogy különdíjat hirdessen, melynek részleteiről a későbbiekben tájékoztatja a pályázókat.

 

További információ: vodafone.hu