Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

 

"A „Szárba szökkent Aarhus” - amit szerintem le se tudtok tenni (olyan száraz anyag, hogy az már tapad). De sebaj. Annál lelkesebben lapozgatjátok majd a folyatását - ezt a cuki kistestvért. Aztán amikor majd ebből valamit jogilag nem értetek, kénytelenek lesztek mégiscsak előkaparni a másikat. Ide kaptok, oda kaptok, okosodtok, no - így szökken majd igazán szárba az Aarhus! "
 
 
Kalas György, a szerző, ebben a brosúrában a joggyakorláshoz szükséges beadványmintákat gyűjtötte egybe - követve az Aarhusi Egyezmény három kulcs­fontos­sá­gú pillérét:
 
az információhoz való hozzáférést - aminek itt csak itt csak a passzív oldalával foglalkozik, a döntéshozatalban való részvételt - ahol a nyilvánosságot lényegében leszűkíti a környezetvédő társadalmi szervezetekre, és az  igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést - ami egyelőre az információ beszerzése során szerzett kérelmek orvoslására korlátozódik.
A kiadvány megrendelhető telefonon, faxon, levélben, e-mailben. Beszerezhető az egyesület irodájában, vagy letölthető.
 
www.reflex.gyor.hu