Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

E speciális napon a programra jelentkező fogyatékos emberek eltölthetnek egy napot egy számukra érdekes, általuk választott munkahelyen, munkakörben, egy napra kipróbálhatjákálmaik munkáját. A munkáltatók a jelentkező fogyatékos emberek igényei, ötletei, álmai alapján kerülnek kiválasztásra, így garantálva, hogy mindenki olyan munkahelyre jusson el, ami őt igazán érdekli, ami az ő álommunkahelye.A programba bekapcsolódó munkáltatónál egy házigazda fogadja a fogyatékos résztvevőt, az ő munkanapját követheti nyomon a jelentkező, emellett a fogyatékos résztvevők napját felkészített kísérők is segítik.

Az első Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap 2015 áprilisánzajlott Budapesten egyszerre 15 helyszínen. A megvalósult álmok köre rendkívül széles volt: futballedző, sportriporter, fotós, televíziós műsorvezető, agykutató, tervező mérnök, állatkerti gondozó, szépségtanácsadó, kutyakiképző, énekes, bűnügyi laboráns és még egyéb szakmákban próbálhatták ki magukat a résztvevők.

2016 áprilisában ismét megszervezésre került a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap, ezúttal Budapest mellett még öt vidéki városban, öt civil partner közreműködésével.

2017-ben történt meg először, hogy Budapest mellett minden megye részt vett a Neked MUNKA, nekem ÁLOM napon, ekkor 260 ember próbálhatta ki álmai munkáját.

A 2017-2018-as évben összesen majdnem 500 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember próbálhatta ki  magát egy-egy munkahelyen, és több, mint 420 munkáltató ismerte meg a programot.

Ebben az évben a Salva Vita Alapítvány ismét arra bíztatja az álommunkájukat kipróbálni vágyó fogyatékos embereket, hogy jelentkezzenek a programra.

Jelentkezni egy on-line jelentkezési lap kitöltésével és pár kérdés megválaszolásával lehetséges az alábbi oldalon:

https://nekedmunka.hu/mint-jelentkezo/

Jelentkezési határidő: 2019. március 15.

További információ a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programról:

http://nekedmunka.hu/

A program friss híreit itt követheti:

https://www.facebook.com/nekedmunkanekemalom

A programot 2019-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja.