A szegénység, a kirekesztés, az elnyomás mindig ugyan azokat a csoportokat sújtja. Ezeket az egyenlőtlen, igazságtalan viszonyokat a társadalom működése emberöltőkön keresztül fenntartja. A képzés során közösen megvitatjuk, hogy miben állnak ezek az elnyomó társadalmi viszonyok, milyen folyamatok termelik újra őket és hogyan tehetünk ezek lebontásáért. Hiszünk benne, hogy a problémák mélyebb megértése segít abban, hogy közösen felléphessünk ellenük egy igazságosabb társadalomért.

A képzés témája:

  • Miért keresnek kevesebbet a romák, mint a nem romák?
  • Hogyan marad fenn a hátrányos helyzet és a szegénység generációkon keresztül?
  • Hogyan lesznek egyenlőtlenségek a férfiak és nők közötti különbségekből?
  • Milyen szerepet játszik az állam mindezekben?

A képzést Maszlag Fanni szociológus és Szabó Márton, a Közélet Iskolája képzője tartja.

Ha szeretnél részt venni, töltsd ki az oldal alján található jelentkezési lapot június 22-ig!

Mikor? 2024. június 29. (szombat) 10-15 óra
Hol? Jó Szerencsét Közösségi Ház 7628 Pécs, Török István u. 12.

Ez a képzés a Közélet Iskolája Országszerte programja keretében valósul meg. Ha érdekelnek további képzések és programok szervezetépítés, társadalmi változás és érdekvédelem témában, akkor látogass el erre a linkre!

_____________________________________________

#kozosertekeink #CERV

A projekt az Európai Unió „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) programjának támogatásával valósul meg. Az Európai Bizottság támogatása nem jelenti a projektben megvalósított tevékenységek tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag az azt megvalósítók álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű felhasználásáért.