Az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, valamint a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány 2022 januárjában indította el a Befogadó Terek kétéves projektet annak érdekében, hogy felhívják az emberek figyelmét az LMBTQI közösség helyzetére és mindennapi tapasztalataira, a szexuális és nemi kisebbségek diszkriminációjára, és hogy növekvő társadalmi tudatosságot és elfogadóbb attitűdöt érjenek el. A projekt keretében két online tananyagot dolgoztak ki, amelyek egy rövid regisztráció után ingyenesen elérhetők az Amnesty Akadémia oldalán.

A Befogadó iskolák kurzus bemutatja, hogy a fiatalok hogyan tudnak hozzájárulni egy olyan biztonságos iskolai légkörhöz, ahol mindenki önmaga lehet, akkor is, ha valamilyen, például szexuális és nemi kisebbségi csoport tagja. Az e-learning foglalkozik az iskolai zaklatással, és azzal, hogyan lehet fellépni ellene.

A Befogadó munkahelyek online kurzus bemutatja, hogyan sérülnek a szexuális és nemi kisebbséghez tartozó emberek jogai a munkahelyeken, milyen lépéseket tehet a munkáltató az LMBTQI emberek befogadásáért. A kurzus emellett segít felismerni, mi hogyan tudunk hozzájárulni egy biztonságos munkahelyi légkör megteremtéséhez.

Mindkét e-learning hossza 90 perc, az egyes leckék pedig kb. 20 perc alatt elvégezhetőek akár mobiltelefonról is. A tanulás bármikor abbahagyható, és ugyanott folytatható.

Figyelem! A kurzusok érzékeny témával foglalkoznak. Egyes leckék olyan elképzelt és valós eseményen alapuló történeteket is feldolgoznak, amelyek felkavaróak lehetnek. Azonban a kurzus megoldásokat és jó példákat is tartalmaz arra, hogyan lehet fellépni a zaklatás és a diszkrimináció ellen. A tanulást mindenki ennek tudatában kezdje el.