Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Józsefváros egy olyan hely a magyar fővárosban, ahol a 19 és 20. századi magyar történelem majd minden jelentős eseményének volt helyi vonatkozása. Különösen igaz ez a magyar baloldal, a magyar munkásmozgalom története szempontjából. Itt gyülekeztek először munkások vörös zászlók alatt, itt áll ma üresen a szociáldemokraták egykori székháza, de zajlott itt koncepciós per, sőt ropogtak a fegyverek 1919-ben, 1944-ben és 1956-ban is. A munkásmozgalmi séta során a Blaha Lujza térről indulva végigjárjuk ezeket a helyszíneket, ahol máig jól ismert és elfeledett történelmi eseményekre, személyekre emlékezünk. A túra hossza 4 km, részben akadálymentesített területen lesz megtartva.

Mikor? 2023. június 10. szombat, 16:00 - 18:30
Hol? Gyülekező a Blaha Lujza téri gyógyszertárnál.

Jelentkezz június 5-ig itt: https://forms.gle/SXkxUvQ1FRiJs2FT9

A sétát vezeti Kalmár Szilárd szociálpolitikus, a hazai munkásmozgalom történetének kutatója.

A sétán való részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 3.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a programjaink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.

Ha kérdésed van, keress minket bátran:
www.kozeletiskolaja.hu
info@kozeletiskolaja.hu
Tel.: +36308717762