Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A nemzetközi online konferencia célja, hogy megvitassuk, hogyan lehet ma küzdeni az igazságos városi társadalmakért. Az első másfél napban az egyenlőségért dolgozó városi kormányzás lehetőségeit és kihívásait vitatjuk meg, a harmadik napon pedig az állampolgárokat aktivizáló politikai oktatás fejlesztését járjuk körbe, különösen a hátrányos helyzetű emberek körében.

Az említett területek szoros kapcsolatban állnak egymással és egyszerre kell ezeket fejleszteni: a demokratikus önkormányzatoknak önkritikus módon kell magukat vizsgálniuk és fejleszteniük, mindeközben az állampolgároknak és önszerveződő közösségeknek képessé kell válniuk arra, hogy részt vegyenek az újonnan létrejövő politikai terek kitöltésében.

A Közös városunk konferencia a 2019-ben tartott eseményünk folytatása, ahol közel 400 ember gyűlt össze Európa számos országából, hogy megosszák a tapasztalataikat aktivizmusról és demokratikus városvezetésről. Ezt az izgalmas tapasztalatcserét és közös tanulási folyamatot szeretnénk folytatni számos online beszélgetéssel, műhellyel és pár személyesen megrendezett budapesti eseménnyel.

A konferencia online programján a Zoom felületén lehet részt venni, ahol a közönség is hozzá tud szólni a beszélgetéshez és kérdést feltenni. A beszélgetésekben folyamatos angol és magyar tolmácsolás is lesz a Zoom felületén.

A beszélgetéseket élőben is közvetíteni fogjuk a Közélet Iskolája Facebook oldalán eredeti nyelven. A konferenciához kapcsolódik több személyes budapesti esemény is, melyekre külön kell regisztrálni.

Ha kérdésed van, írj bátran a kozeletiskolaja@gmail.com címre. 

További részletek és regisztráció: kozeletiskolaja.hu